Ak chcete vyrobiť chutný a zdravý cesnakový prášok, postupujte podľa pokynov uvedených nižšie.
Najprv musíte vybrať kvalitný cesnak. Ideálne budú mladé a čerstvé hlavy cesnaku. Z nich sa skutočne ukáže užitočné a chutné korenie. Ak chcete vyrobiť asi 100-150 gramov korenín, vezmite 3 hlavy cesnaku. Nakrájaný cesnak na plátky poukladajte do rúry, a pečte pri miernej teplote asi 15 minút. Mierne sušený cesnak po upečení ponechaný v teple, aj keď je už vypnutá rúra ďalších 30 minút. Teraz, keď sa ukážu cesnakové „čipy“, budete ich musieť rozdrviť. Na tento účel použite vhodný mixér alebo mlynček na kávu. Všetok cesnak romelte na práškovú hmotu. Zostáva vybrať si nádobu na prášok. Môže byť zo skla s kovovým vekom alebo iným vhodným náčiním, ktoré má dobrý uzáver.
Skúste si sami doma spraviť prášok z cesnaku a ochuťte ďalší pokrm z mäsa alebo zeleniny. Nebudete ľutovať! Choďte do toho!
ZDROJ:headinsider.net