Ak chcete prekvapiť svoju rodinu a priateľov s lahodným jedlom, ponúknite im pečené sladké zemiaky plnené slaninou, syrom a koreninovými bylinkami.
Zloženie:
- 4 sladké zemiaky
- 225 g slaniny
- 70 gramov mladej cibuľky
- 50 gramov korenia (chilli alebo sladké, voliteľne)
- 100 g strúhanej čedar
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 čajové lyžičky čerstvo vylisované citrónovej šťavy alebo limetky
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
Príprava:
3. Počas tohto času urobte náplň. Posmažte kúsky slaniny na panvici. Keď sa slanina stane chrumkavou, pridajte nakrájaný cibuľu a korenie na výsledný tuk.
4. Smažte mladú cibuľu a papriku asi jednu minútu. Potom vypnite oheň na sporáku a nechajte ochladiť.
5. Odstráňte zemiaky z rúry, opatrne ich opatrne vyrežte stredy a potom vyberte lyžicou z pečeného zemiaka.
6. Urobte z vnútra, ktoré ste vydlabali zemiakovú kašu, pridajte kyslú smotanu, strúhaný syr, čerstvý lisovaný citrón alebo limetkovú šťavu, soľ a korenie.
7. Vložte nakrájané kúsky slaniny do výslednej hmoty a potom túto zmes naplňte do polovice zemiaka. Na hornú časť zmesi položte trochu strúhaného syra.
8. Umiestnite zemiaky do rúry na 200 stupňov na ďalších 20 až 25 minút. Podávame so šalátom podľa želania.
Dobrú chuť!
ZDROJ:dnevno.hr