Už neviete čo variť? Vyskúšajte sladké pečené zemiaky so syrom a slaninou

Ak chcete prekvapiť svoju rodinu a priateľov s lahodným jedlom, ponúknite im pečené sladké zemiaky plnené slaninou, syrom a koreninovými bylinkami.

Zloženie: 

  • 4 sladké zemiaky
  • 225 g slaniny
  • 70 gramov mladej cibuľky
  • 50 gramov korenia (chilli alebo sladké, voliteľne)
  • 100 g strúhanej čedar 
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 čajové lyžičky čerstvo vylisované citrónovej šťavy alebo limetky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej


Príprava: 

 1.  Zemiaky umyte, osušte a prerežte vrch nožom. Potom potrite všetky zemiaky s olivovým olejom.2. Zemiaky položte do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečte asi 35 minút, alebo kým nezmäknú.

3.  Počas tohto času urobte náplň. Posmažte kúsky slaniny na panvici. Keď sa slanina stane chrumkavou, pridajte nakrájaný cibuľu a korenie na výsledný tuk.

4.  Smažte mladú cibuľu a papriku asi jednu minútu. Potom vypnite oheň na sporáku a nechajte ochladiť.

5.  Odstráňte zemiaky z rúry, opatrne ich opatrne vyrežte stredy a potom vyberte lyžicou z pečeného zemiaka.

6.  Urobte z vnútra, ktoré ste vydlabali zemiakovú kašu, pridajte kyslú smotanu, strúhaný syr, čerstvý lisovaný citrón alebo limetkovú šťavu, soľ a korenie.

7.  Vložte nakrájané kúsky slaniny do výslednej hmoty a potom túto zmes naplňte do polovice zemiaka. Na hornú časť zmesi položte trochu strúhaného syra.

8.  Umiestnite zemiaky do rúry  na 200 stupňov na ďalších 20 až 25 minút. Podávame so šalátom podľa želania.

Dobrú chuť!

ZDROJ:dnevno.hr

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>