K zvyšnej gulášovej polievke pripravte tieto pagáčiky. Sú výborné!
prísady:
- 1/2 kg múky
- 1 balenie sušený droždie v prášku
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 1 kus vajec v ceste +1 kus na potieranie
- 15 dkg tuku
- 4 kusy stredne zemiakov varených a pretlačených
- trochu mlieka
Postup:
Múku zmiešam s múkou, droždím, soľou, cukrom. Pridávam tuk, jemne premiešať a pridať zemiaky.
Nakoniec dôkladne rozmiešame vajcia s trochou mlieka. Pol hodinu necháme stáť.
Cesto rozvaľkáme, natriem ho mliečnym vajcom a dáme ho na polovicu. Necháme stáť 20 minút, zakryjeme ho. Opakujem to 3x.
Vyvaľkáme ho ju na hrúbku asi 1 cm, prípadne viac, narežeme vrchnú časť nožom a potrieme zvyšným mliečnym vajcom. Dáme na plech potiahnutý mastným papierom na pečenie a pečieme na 180 ° na peknú zlatohnedú farbu. Môžeme ich pred pečením posypať syrom alebo sézamom.
Hotovo, dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com