Uvarila som niekoľko zemiakov, spracovala ingrediencie a zemiakové pagáčiky boli pripravené

K zvyšnej gulášovej polievke pripravte tieto pagáčiky. Sú výborné!

prísady:

  • 1/2 kg múky
  • 1 balenie sušený droždie v prášku
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 kus vajec v ceste +1 kus na potieranie
  • 15 dkg tuku
  • 4 kusy stredne zemiakov varených a pretlačených
  • trochu mlieka

Postup:

Múku zmiešam s múkou, droždím, soľou, cukrom. Pridávam tuk, jemne premiešať a pridať zemiaky.

Nakoniec dôkladne rozmiešame vajcia s trochou mlieka. Pol hodinu necháme stáť.

Cesto rozvaľkáme, natriem ho mliečnym vajcom a dáme ho na polovicu. Necháme stáť 20 minút, zakryjeme ho. Opakujem to 3x.

Vyvaľkáme ho ju na hrúbku asi 1 cm, prípadne viac, narežeme vrchnú časť nožom a potrieme zvyšným mliečnym vajcom. Dáme na plech potiahnutý mastným papierom na pečenie a pečieme na 180 ° na peknú zlatohnedú farbu. Môžeme ich pred pečením posypať syrom alebo sézamom.

Hotovo, dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>