Urobila som nejaké palacinky, potrela s čokoládovým krémom a potom som ich položila na seba. Vznikla z toho magická dobrota

Po lahodnom obede chýbajú len malé sladkosti. Palacinková torta je ľahko vyrobená a veľmi lahodná. Tento krém ich robí tjednoducho magické!

Prísady na palacinky:

  • 200 dkg múky
  • 4 vajcia (malá veľkosť „S“)
  • 400 ml 1,5% mlieka
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1,5 lyžičky sódy na pečenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Prísady na plnenie:

  • 100 g čokolády
  • 250 g mascarpone
  • jahodová marmeláda
  • 10 dkg čokolády na vrchol
  • 15 dkg zmes lesných plodov (zmrazené)

Postup:

Zložky sa zmiešajú v miske bez hrudiek, kým sa nedosiahne uvoľnená tekutá hmota. Hmotnosť sa potom nechá stáť pol hodiny v chladničke a znova sa premieša.

Z cesta spravíme palacinky klasickým spôsobom. Marmeládu zmiešame s čokoládou.

Pre čokoládu sa čokoláda rozpustí nad vodnou parou a potom sa zmieša s mascarpone.
Vytvorili sme palacinky. Vrstva čokoládového krému, vrstva jahodového džemu a tak ďalej … Ak máte vrchol toho, stopíme čokoládu, nalejeme ju na vrchol. Dajte to na 20 minút do chladničky a položte na vrch lesné plody a jahodový džem …

Po dokončení nalejte roztavenú čokoládu.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>