Po lahodnom obede chýbajú len malé sladkosti. Palacinková torta je ľahko vyrobená a veľmi lahodná. Tento krém ich robí tjednoducho magické!

Prísady na palacinky:
- 200 dkg múky
- 4 vajcia (malá veľkosť „S“)
- 400 ml 1,5% mlieka
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice hnedého cukru
- 1,5 lyžičky sódy na pečenie
- 2 lyžice olivového oleja
Prísady na plnenie:
- 100 g čokolády
- 250 g mascarpone
- jahodová marmeláda
- 10 dkg čokolády na vrchol
- 15 dkg zmes lesných plodov (zmrazené)
Postup:
Zložky sa zmiešajú v miske bez hrudiek, kým sa nedosiahne uvoľnená tekutá hmota. Hmotnosť sa potom nechá stáť pol hodiny v chladničke a znova sa premieša.
Z cesta spravíme palacinky klasickým spôsobom. Marmeládu zmiešame s čokoládou.
Pre čokoládu sa čokoláda rozpustí nad vodnou parou a potom sa zmieša s mascarpone.
Vytvorili sme palacinky. Vrstva čokoládového krému, vrstva jahodového džemu a tak ďalej … Ak máte vrchol toho, stopíme čokoládu, nalejeme ju na vrchol. Dajte to na 20 minút do chladničky a položte na vrch lesné plody a jahodový džem …
Po dokončení nalejte roztavenú čokoládu.
ZDROJ:ketkes.com