URČITE VIETE, AKO SI VYBRAŤ SUŠENÉ OVOCIE?

Naučte sa robiť to správne, aby ste nepoškodili svoje zdravie!

Je dôležité rozlišovať vlastnosti!

AKO SI VYBRAŤ PRÍRODNÉ SUŠENÉ OVOCIE?  SPRÁVNA CESTA!

Výhody sušeného ovocia nemožno podceňovať. Rovnako ako v ovocí obsahujú veľké množstvo vitamínov, minerálov a vlákniny, iba v koncentrovanej forme. Sušené ovocie je rovnaké dehydrované ovocie.

Skutočne zdravé sušené ovocie sú však tie, ktoré sú správne pripravené: neošetrené a prirodzene sušené na čerstvom vzduchu. Navyše tie, ktoré sa sušia na slnku, aj keď sa z nich rýchlejšie stanú sušené plody, tuhnú. Ale tie, ktoré budú sušené v tieni, sčernejú a budú neopísateľného vzhľadu, ale budú veľmi chutné a jemné.

Ako môžu naši zákazníci zistiť, ktoré sušené ovocie je zdravé a chutné a ktoré nie? Aby ste to dosiahli, musíte starostlivo preskúmať vzhľad sušeného ovocia.

Sušené marhule

Sušené marhule sú sušené marhule, rozpolené na polovicu, bez kôstok. Pravé sušené marhule by mali byť tmavej farby, bližšie k hnedej farbe a nemali by svietiť. Namiesto sušených marhúľ si môžete kúpiť marhule – to je rovnaká sušená marhuľa, ale celá s kôstkou.

Sušené slivky

Sušené slivky sú sušené ovocie odrôd tmavej slivky. Ak si chcete kúpiť zdravé sušené slivky, potom neberte lesklé, vyberte si matné a lepšie s jamami. Ak takéto slivky namočíte, pokožka sa začne odlupovať, čo naznačuje jej prirodzenosť. Chuťovo bude trochu kyslá.

Termíny

Datle sú plodom datľovníka a na túto zdravú a veľmi sladkú pochúťku sa najlepšie kupujú bez sirupu. Vyberte si sušené datle alebo datle kaspiranské.

Hrozienka

Sušené biele hrozno sú červenohnedé hrozienka, sušené čierne hrozno sú čierne hrozienka, často s bielym povlakom. Vyberte si iba červenohnedé alebo čierne hrozienka, najlepšie s chvostmi, aby si každá vinica zachovala svoju celistvosť a to je maximum vitamínov a výhod. Rozhodne sa neoplatí brať príliš veľké hrozienka, s najväčšou pravdepodobnosťou bolo takéto hrozno spracované so špeciálnym zložením pre väčší rast.

Obr

Figy sú sladké južné ovocie, ktoré sa dá jesť čerstvé alebo sušené. Sušené ovocie má svetlý odtieň a často má biely kvet.

Biely kvet na sušenom ovocí je vznikajúca ovocná glukóza. Ak v ruke stlačíte hrsť sušeného ovocia, nemalo by sa zhlukovať a pokrčiť. Kvalitné sušené ovocie by malo byť dobre sušené. V skutočnom nespracovanom sušenom ovocí môžete dokonca vidieť niekoľko hryzadiel, nech by to bolo akokoľvek nepríjemné, ale aj tak je to tiež znak prírodného produktu. Vyberte si chutné a zdravé sušené ovocie!

PS: ktoré sušené ovocie ti chutí najviac?

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>