Určené pre fanúšikov slaniny: Zemiakovo slaninový koláč

Keď nabudúce váš žalúdok zavrčí, alebo budete musieť nakŕmiť hladných hostí, nasledujúci recept môže byť pre vás to pravé. Potrebujete iba niekoľko prísad a žiadny výrazný kuchynský zážitok – toto výdatné ošetrenie bude mať úspech okamžite. Ale buďte opatrní, pretože to budete chcieť jesť znova a znova.

Táto hriešna pochúťka je pripravená v 10 ľahkých krokoch a potrebujete ju:

  • 1 kilogram slaniny
  • 4-5 veľkých zemiakov
  • Strúhaný syr (napr. Starý čedar)
  • 1 pan
  • 1 kus pečiaceho papiera

Krok 1
Aby sa zabránilo prilepeniu šunky na panvicu, musí sa panvica najprv obložiť papierom na pečenie. Malý kúsok: odrežte štvorec o niečo väčší ako panva. Potom dvakrát sklopte na kratšiu stranu a potom znova a znova zložte pozdĺž stredu. Teraz len vložte uprostred panvice a odrežte vyčnievajúci kus. Aby papier na pečenie priľnul k panvici, do nej natrite trochu oleja a potom naň položte papier.


Teraz je šunka vložená do panvice a to je samo o sebe trochu umenie, ale s malou koncentráciou to nie je problém. Prúžky sa postupne umiestňujú vedľa seba na panvicu a všetky ukazujú jeden koniec do stredu, zatiaľ čo druhý koniec vyčnieva za panvicu. Aby sa predišlo tomu, že v strede panvy vznikne silná vrstva šunky, existuje malý trik. Asi každý druhý prúžok by nemal dosiahnuť stred panvy. Všetky prúžky šunky sú navlečené dokopy, až kým nie je zakrytá celá panva.

Krok 3
Nakrájajte surové zemiaky na tenké plátky.


Rozložte plátky zemiakov na panvici, aby ste vytvorili vrstvu zemiakov. Potom dochutíme korením a soľou.

Krok 5
Na zemiaky sa nanesie vrstva strúhaného syra.

Krok 6
Teraz sa vrstvy opakujú, až kým sa na panvici nevytvorí malý kopec zemiakov a syra. To znamená, že posledné vrstvy sa vždy zmenšujú.

Krok 7
Teraz sa šunkové prúžky postupne preložia na zemiakovú pahorku. Zmes zemiakov a syrov sa zabalí do šunky a potom sa mierne stlačí.

Krok 8
Aby sa zabránilo pečeniu šunky smerom von počas pečenia, musí sa na koláč položiť malá hmotnosť. Na tento účel je vhodná akákoľvek tepelne odolná hygienická časť, ako napríklad malé veko bez plastovej rukoväte.

Krok 9
Pretože dochádza k striekaniu tuku, odporúča sa panvicu položiť na plech a zatlačiť do rúry. Tam zostane 2,5 hodiny pri 170 ° C. A voila:

Krok 10
Opatrne odstráňte horúce viečko a na koláč položte platňu. Prebytočnú tekutinu opatrne vylejte. Potom panvicu úplne prevráťte, aby sa koláč dostal na tanier. Vyberte papier na pečenie. Pretože horná strana vyzerá o niečo lepšie, koláč sa teraz dá prevrátiť pomocou inej platne.

A už to hovorí: Majte dobrú chuť k jedlu pri odstraňovaní tejto hriešnej liečby!

Ak aj vy chcete presvedčiť a zviesť niekoho týmto gurmánskym koláčom, zdieľajte tento recept so všetkými, ktorých poznáte.

ZDROJ:leckerschmecker.me

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>