Úplne jednoduché a hlavne výborné DUNAJSKÉ VLNY s marhuľami

Skvelý dezert, ktorý nie je vôbec zložitý na prípravu. Pripraviť ho môžete z akéhokoľvek ovocia.

Suroviny:

  • 200 g masla
  • 3 lyžice kakaa
  • 200 g práškového cukru
  • 5 ks vajec
  • 2 lyžice rumu
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 lyžice kypriaceho prášku do pečiva
  • 680 g marhulí – bez kôstky, ovocie môžete zameniť

Krém:

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 5 dcl mlieka
  • 40 g cukru
  • 125 g masla

Poleva:

  • 75 g tmavej čokolády
  • 60 g masla

Postup:

  • Maslo vymiešajte s cukrom do peny. Za stáleho šľahania pridávajte po jednom celé vajcia a 1 polievkovú lyžicu rumu. Potom pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom. Zmiešajte spolu.
  • Polovicu cesta dajte na maslom vymastený plech. Do druhej polovice pridajte kakao a druhú lyžicu rumu. Premiešajte a natrite na svetlé cesto.
  • Vykôstkované višne rozložte na cesto a zľahka pritlačte. Cesto vložte do vyhriatej rúry a pečte 20-30 minút.
  • Na vychladnuté cesto rozotrite krém a koláč odložte do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejte polevou.
  • Na krém: Pudingový prášok rozmiešajte v mlieku. Za stáleho miešania uvarte puding, nechajte vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom a po lyžiciach pridávajte do vychladnutého pudingu.
  • Na polevu: Na miernom ohni rozohrejte maslo s čokoládou. Za stáleho miešania vymiešajte do hladka. Nechajte krátko vychladnúť a natrite na vychladnutý krém.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>