Skvelý dezert, ktorý nie je vôbec zložitý na prípravu. Pripraviť ho môžete z akéhokoľvek ovocia.
Suroviny:
- 200 g masla
- 3 lyžice kakaa
- 200 g práškového cukru
- 5 ks vajec
- 2 lyžice rumu
- 300 g polohrubej múky
- 2 lyžice kypriaceho prášku do pečiva
- 680 g marhulí – bez kôstky, ovocie môžete zameniť
Krém:
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 5 dcl mlieka
- 40 g cukru
- 125 g masla
Poleva:
- 75 g tmavej čokolády
- 60 g masla
Postup:
-
Maslo vymiešajte s cukrom do peny. Za stáleho šľahania pridávajte po jednom celé vajcia a 1 polievkovú lyžicu rumu. Potom pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom. Zmiešajte spolu.
-
Polovicu cesta dajte na maslom vymastený plech. Do druhej polovice pridajte kakao a druhú lyžicu rumu. Premiešajte a natrite na svetlé cesto.
-
Vykôstkované višne rozložte na cesto a zľahka pritlačte. Cesto vložte do vyhriatej rúry a pečte 20-30 minút.
-
Na vychladnuté cesto rozotrite krém a koláč odložte do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejte polevou.
-
Na krém: Pudingový prášok rozmiešajte v mlieku. Za stáleho miešania uvarte puding, nechajte vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom a po lyžiciach pridávajte do vychladnutého pudingu.
-
Na polevu: Na miernom ohni rozohrejte maslo s čokoládou. Za stáleho miešania vymiešajte do hladka. Nechajte krátko vychladnúť a natrite na vychladnutý krém.
ZDROJ:bidista.com