Upiekli ste koláč, ale konečný výsledok vás nepotešil? Spravili ste zrejme túto chybu. Čítajte teraz pozorne

Chcete prekvapiť svoju rodinu, svoje deti, váš pár koláčom? Preto si vyberiete správny recept a presne dodržiavate všetky pokyny, ale konečný výsledok vás nepoteší, pretože nie je taký krásny a nie tak chutný ako by mal byť. 

Čo by sa mohlo stať? Počúvajte teraz!

Alfou a omegou pri pečení koláča je to, ako pracujete s maslom, vajcami a cukrom. A nemusíte sa len uistiť, že maslo má izbovú teplotu.

Aby bolo cesto na tortu ľahké a vzdušné, je veľmi dôležité, aby bolo cesto dobre kombinované. Ide o to, aby sa do mäkkého masla privádzal vzduch, ktorý pomáha kysnutiu cesta.

Ak je maslo príliš chladné, nie je možné získať dostatok vzduchu a ak je príliš horúce, pri zmiešaní s cukrom to nebude správne taktiež. Teplota vhodného masla na pečenie by mala byť medzi 20 a 21 stupňov Celzia.

Ak je maslo a cukor pekne zmiešané, je možné pridať vajcia naraz, aby sa stabilizoval maslový krém a elastickým, čím sa zachytia vzduchové bubliny. Stane sa to však iba vtedy, ak vajíčka nie sú studené. Aj keď sú chladné, nejde o katastrofu, váš koláč bude stále dobrý, ale môže byť ešte lepší. Ak do krému pridáte studené vajíčka, celá zmes môže stuhnúť a vaše cesto sa môže počas pečenia spadnúť.

Takže okrem masla s teplotou 20 – 21 stupňov Celzia skladujte vajíčka ešte chvíľu pri izbovej teplote predtým, ako začnete s pečením.

ZDROJ:filantropikum.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>