Chcete prekvapiť svoju rodinu, svoje deti, váš pár koláčom? Preto si vyberiete správny recept a presne dodržiavate všetky pokyny, ale konečný výsledok vás nepoteší, pretože nie je taký krásny a nie tak chutný ako by mal byť.
Čo by sa mohlo stať? Počúvajte teraz!
Alfou a omegou pri pečení koláča je to, ako pracujete s maslom, vajcami a cukrom. A nemusíte sa len uistiť, že maslo má izbovú teplotu.
Aby bolo cesto na tortu ľahké a vzdušné, je veľmi dôležité, aby bolo cesto dobre kombinované. Ide o to, aby sa do mäkkého masla privádzal vzduch, ktorý pomáha kysnutiu cesta.
Ak je maslo príliš chladné, nie je možné získať dostatok vzduchu a ak je príliš horúce, pri zmiešaní s cukrom to nebude správne taktiež. Teplota vhodného masla na pečenie by mala byť medzi 20 a 21 stupňov Celzia.
Ak je maslo a cukor pekne zmiešané, je možné pridať vajcia naraz, aby sa stabilizoval maslový krém a elastickým, čím sa zachytia vzduchové bubliny. Stane sa to však iba vtedy, ak vajíčka nie sú studené. Aj keď sú chladné, nejde o katastrofu, váš koláč bude stále dobrý, ale môže byť ešte lepší. Ak do krému pridáte studené vajíčka, celá zmes môže stuhnúť a vaše cesto sa môže počas pečenia spadnúť.
Takže okrem masla s teplotou 20 – 21 stupňov Celzia skladujte vajíčka ešte chvíľu pri izbovej teplote predtým, ako začnete s pečením.
ZDROJ:filantropikum.com