Hranolky sú určite jedným z najobľúbenejších pochúťok mnohých ľudí. Sú však iba tie vyprážané v oleji tak chutné a chrumkavé? Máme spôsob, ako sa v rúre pečieme chutné hranolky! Sú tiež chrumkavé, ale predovšetkým zdravšie ako vyprážané a majú lepšiu textúru – na vonkajšej strane chrumkavé a na vnútornej strane mäkké. Nižšie je recept na dokonalé hranolky!
Ako upiecť kuracie hranolky v rúre?
Suroviny:
- 1 kg zemiaky
- trochu soľ
- trochu oleja
Postup:
Ošúpané zemiaky pokrájame na rovnako veľké hranolčeky. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.
Hranolčeky scedíme a osušíme v utierke. Hranolky upečieme v rúre na olejom vymastenom plechu. Nakoniec ich posolíme a ihneď podávame.
Nie sú to síce pravé hranolky, ale spotrebujete menej tuku a postup nie je taký prácny.
Najlepšie hranolky s kečupom alebo tatárskou.
ZDROJ.kobieceinspiracie.pl