Tieto buchty sú mäkkučké ako páperie a krásne sa oddeľujú od seba po upečení. Toto musíte vyskúšať a neoľutujete.
Potrebujeme:
- 1 kocka droždia
- 3 lyžice kr. cukor
- 2 ml mlieka
- 200 ml voda
- 800 g hladká múka
- 200 g maslo
- 200 g práškový cukor
Postup:
- 100 ml mlieka ohrejeme, pridáme 3 lyžice cukru a kocku droždia. Necháme vzísť kvások.
- 400 g hladkej múky, kvások, 200 ml mlieka, 200 ml vody zmiešame, postupne pridávame zvyšnú múku a spracujeme cesto, ktoré sa nebude lepiť na steny misky.
- Necháme kysnúť na teplom mieste pol hodiny zakryté utierkou a potom z cesta oddeľujeme menšie kúsky, ktoré spracujeme do guľôčky, guličku rozvaľkáme na tenký obdĺžnik, ktorý môžete potrieť ľubovoľnú plnkou (marmeláda, orechy, tvaroh, nutella, čokoláda), ale nemusíte a stočíme do buchty.
- Ukladáme na plech, ktorý sme vymazali olejom tesne k sebe.
- 200 g masla rozpustíme, pridáme 100 g práškového cukru a polejeme naskladané buchty v plechu.
- Necháme kysnúť 20 minút a vložíme do rúry – teplota 200 stupňov a pečieme 20 minút.
ZDROJ: coolinarika com