Upečte si buchty netradičným spôsobom

Tieto buchty sú mäkkučké ako páperie a krásne sa oddeľujú od seba po upečení. Toto musíte vyskúšať a neoľutujete.

Potrebujeme:

  • 1 kocka droždia
  • 3 lyžice kr. cukor
  • 2 ml mlieka
  • 200 ml voda
  • 800 g hladká múka
  • 200 g maslo
  • 200 g práškový cukor

 Postup:

  1. 100 ml mlieka ohrejeme, pridáme 3 lyžice cukru a kocku droždia. Necháme vzísť kvások.
  2. 400 g hladkej múky, kvások, 200 ml mlieka, 200 ml vody zmiešame, postupne pridávame zvyšnú múku a spracujeme cesto, ktoré sa nebude lepiť na steny misky.
  3. Necháme kysnúť na teplom mieste pol hodiny zakryté utierkou a potom z cesta oddeľujeme menšie kúsky, ktoré spracujeme do guľôčky, guličku rozvaľkáme na tenký obdĺžnik, ktorý môžete potrieť ľubovoľnú plnkou (marmeláda, orechy, tvaroh, nutella, čokoláda), ale nemusíte a stočíme do buchty.
  4. Ukladáme na plech, ktorý sme vymazali olejom tesne k sebe.
  5. 200 g masla rozpustíme, pridáme 100 g práškového cukru a polejeme naskladané buchty v plechu.
  6. Necháme kysnúť 20 minút a vložíme do rúry – teplota 200 stupňov a pečieme 20 minút.

ZDROJ: coolinarika com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>