Tento tvarohový dezert možno robiť a jesť večer aj ráno.
Spôsob na prípravu tvarohového koláča
SUROVINY
- 500 g tvarohu 9-18%
- 200 g smotany 20% tuku
- 100 ml 33% tuku smotanou
- 2 vajcia
- 2 lyžice krupice
- 2 lyžice múky a trochu viac pre práškovanie
- 3 lyžice cukru
- 1/3 lyžice soli
- olej na vyprážanie
- Vymiešať vajcia, pridáme tvaroh, cukor, soľ, krupicu a preosiatu múku. Miešajte, kým nevznikne homogénna hmota.
- Ruky namočíme vo vode, tvoríme koláče približne 2 cm hrubé. Pečieme na rozohriatom oleji do zlatista. Kým sa pečú pripravíme si tvaroh.
- Dať tvarohové koláče jednu vrstvu do pekáča, pokropiť tukom a naplňte zmesou kyslej smotany a smotany. Pečieme 15-20 minút pri teplote 160 ° C. Priamo vo forme zalievame medom alebo džemom, prípadne dáme ovocie.
- Mňam!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU