Studený tvarohový koláč je ideálnou voľbou pre dezert pre ľudí, ktorí nemajú radi pečenie. Táto torta sa pripravuje veľmi rýchlo a nevyžaduje veľa zložitých prísad.
prísady:
- 160 ml mlieka
- 450 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 250 ml 30% smotyny (veľmi chladený)
- 330 g tvarohu jemného
- 20 g želatínového prášku
- 140 g ovsených sušienok
- 40 g masla
- 2 marhuľové (alebo broskyňové) želé
Popis prípravy:
Začneme prípravou želé. Pripravujeme ich podľa odporúčaní na obale. Potom nechajte koncentrovať a ochladiť.
Potom vložte do formy tortovej papier na pečenie. Rovnomerne rozložte hmotu so sušienky a pevne ju pritlačte nadol. Potom cesto dajte do chladničky alebo mrazničk stuhnúť.
Nalejte silne vychladený smotanu do vysokej misky. Zahrievame mlieko v panvici. Potom, keď je horúce, pridajte želé a dôkladne premiešajte. Nechajte vychladnúť.
V samostatnej miske tvaroh zmiešajte s kondenzovaným mliekom na homogénnu hmotu. Potom pridajte tekuté želé a krátko premiešajte. Krém pevne šľahajte v samostatnej miske. Potom ju pridajte k ostatným prísadám a jemne premiešajte, kým sa zložky neskombinujú. Hotová tvarohová hmota sa vloží do koláčovej formy obloženej sušienkami.
Potom odložte v chladničke asi na 1 hodinu, kým stuhne.
Nakrájajte marhule na polovice alebo štvrtiny. Potom ich naneste na vrchnú časť tvarohovej hmoty. Keď je želé pripravené na použitie, nalejeme ju na vrch nášho koláča.
Najlepšie je dať všetko späť do chladničky na minimálne 1 hodinu. Po uplynutí tejto doby je koláč pripravený na servírovanie.
ZDROJ:foodmagazine.pl