Keď sa rozhodnete ho upiecť podľa receptu, o ktorý sa s Vami des podelíme, vráti Vás to ďaleko do detstva. Vôňa cesta a tvarohu, ktorá zaplní celú kuchyňu zaliatu slnkom, vám možno, rovnako ako mňa, pripomenie víkendy u babičky.

Poctivá chuť tohto múčnika vo Vás zostane ešte dlho. Navyše Vás veľmi poteší, že sa cesto nenecháva vôbec kysnúť.
INGREDIENCIE:
- 4 vajcia
- 150 g masla
- 3 g droždia
- 300 g múky
- 100 g kryštálového cukru
- 500 g tvarohu
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- Kôra z 1 citróna
POSTUP:
1) Žĺtky si vyšľaháme s maslom. Potom k pene pridáme mlieko, droždie, cukor kryštál, múku a dôkladne premiešame. Rozdelíme cesto na 2 časti.
3) Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Opatrne doň zašľaháme aj zvyšné ingrediencie.
4) Potom pečieme v predhriatej rúre. Vyberieme z rúry a máme hotovo!
Dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept na aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
ZDROJ:ketkes.com