Tvarohové hrebene môžeme zaradiť k jedlám, ktoré poznáme od detstva, pretože sa jedli všade v škôlke v práci, no proste kdekoľvek. Je to tak kvôli ich sviežej a sladkej chuti a aj pre jemné cesto. Všetko čo potrebujete na tieto buchty určite nájdete v potravinovej komore u vás doma a tak máte postarané o raňajky na celý víkend. Skvelou výhodou je, že namiesto kysnutého cesta, môžete smelo použiť aj lístkové cesto.
Ingrediencie potrebné na cesto:
- 250g hladkej múky a 250g polohrubej múky
- 1 vaječný žĺtok
- 50g masla
- 250ml mlieka
- 40g vanilkového cukru
- 60g práškového cukru
- 10 droždia
Ingrediencie potrebné na plnku:
- 300ml mlieka
- 250g hrudkového tvarohu
- 40g vanilkového práškového pudingu
- 20g vanilkového cukru
- 130g práškového cukru
- 120g masla
Postup:
Najprv si pripravte cesto, ktoré potom musí odstáť.
V miske si zmiešajte poriadne ručne, mixérom s hákmi alebo pomocou pekárničky, všetky suroviny potrebné na výrobu a vytvorte elastické cesto.
Nechajte ho vykysnúť na tmavom mieste približne hodinu a prikryte ho utierkou.
Kým vám cesto kysne, pokračujte prípravou plnky.
Najprv uvarte puding z mlieka, vanilkového pudingu a cukru.
Puding nechajte vychladnúť a v druhej miske si zmiešajte maslo s cukrom a postupne premiešajte tvaroh. Keď je puding vychladený , primiešajte ho k tvarohu.
Vykysnuté cesto si rozdeľte na 2 časti, každú časť vyvaľkajte približne na 30×30 a z oboch polovíc si urobte 6 obdĺžnikov.
V jednej polovici každého obdĺžnika si urobte jemné zárezy a na druhú polovicu pridajte asi za lyžicu plnky, respektíve podľa oka.
Cesto preložte cez plnku asi 2cm cez okraj a podložte prečnievajúcu časť naspodok.
Bočné strany zatlačte a takto vytvorené hrebene si preložte na plech, kde ich nechajte ešte chvíľu podkysnúť.
Hrebene pečte vo vopred predhriatej rúre na 170°C približne 20 minút.
Predtým ako vložíte plech do rúry, zmiešajte vajce s trochou mlieka a potrite hrebene.