Tvarohové brownies. Skvelá kombinácia, tvarohu, jahôd a kondenzovaného mlieka

Čokoládovo tvarohový koláč s kondenzovaným mliekom a jahodami.

Jahodová vrstva:

  • 300 g jahôd (čerstvé alebo mrazené)
  • 2 polievkové lyžice cukru

Piškóta:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 g masla
  • 3 vajcia
  • 200 g cukru
  • 120 g pšeničnej múky

Tvarohová vrstva:

  • 500 g tvarohu jemného
  • 150 g sladeného kondenzovaného mlieka (z tuby)
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička vanilkovej príchute

Postup:

Jahody umyte a osušte.

Vložte do malého hrnca a pridajte cukor.

Uvarte ich na malom ohni (asi 40-45 minút).

Rozpustite čokoládu s maslom na malom ohni.

Zmiešajte vajcia s cukrom na ľahkú hmotu.

Zmiešajte s čokoládou.

Nakoniec pridajte múku a miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa zložky nezkombinujú.

Pečieme vo forme s papierom na pečenie – 15 minút pri teplote 170 ° C.

Použila som 30 x 25 cm formu.

Kým sa piškóta bude piecť, pripravte tvaroh.

Zmiešajte tvaroh pri nízkej rýchlosti s kondenzovaným mliekom a vajcami (pridávajte postupne).

Nakoniec pridajte vanilkovú príchuť a všetko premiešajte.

Nalejte tvarohovú hmotu na vychaldenú piškótu.

Na vrcho naneste lyžicou uvarené jahody a roztiahnite palicu po celom povrchu tvarohového koláča.

Teplotu rúry nadstavte na 160 ° C a pečte ešte 35 minút.

Po upečení nechajte v otvorenej peci asi 15 minút.

Ochlaďte a vložte do chladničky.

ZDROJ:katalogsmakow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>