Čokoládovo tvarohový koláč s kondenzovaným mliekom a jahodami.
Jahodová vrstva:
- 300 g jahôd (čerstvé alebo mrazené)
- 2 polievkové lyžice cukru
Piškóta:
- 200 g tmavej čokolády
- 200 g masla
- 3 vajcia
- 200 g cukru
- 120 g pšeničnej múky
Tvarohová vrstva:
- 500 g tvarohu jemného
- 150 g sladeného kondenzovaného mlieka (z tuby)
- 2 vajcia
- 1 lyžička vanilkovej príchute
Postup:
Jahody umyte a osušte.
Vložte do malého hrnca a pridajte cukor.
Uvarte ich na malom ohni (asi 40-45 minút).
Rozpustite čokoládu s maslom na malom ohni.
Zmiešajte vajcia s cukrom na ľahkú hmotu.
Zmiešajte s čokoládou.
Nakoniec pridajte múku a miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa zložky nezkombinujú.
Pečieme vo forme s papierom na pečenie – 15 minút pri teplote 170 ° C.
Použila som 30 x 25 cm formu.
Kým sa piškóta bude piecť, pripravte tvaroh.
Zmiešajte tvaroh pri nízkej rýchlosti s kondenzovaným mliekom a vajcami (pridávajte postupne).
Nakoniec pridajte vanilkovú príchuť a všetko premiešajte.
Nalejte tvarohovú hmotu na vychaldenú piškótu.
Na vrcho naneste lyžicou uvarené jahody a roztiahnite palicu po celom povrchu tvarohového koláča.
Teplotu rúry nadstavte na 160 ° C a pečte ešte 35 minút.
Po upečení nechajte v otvorenej peci asi 15 minút.
Ochlaďte a vložte do chladničky.
ZDROJ:katalogsmakow.pl