Asi hovorím za viacerých keď poviem, že nie je nič lepšie ako čokoládová torta. Je to môj víťaz medzi torty a pochutia si na nej všetci milovníci čokolády. Tento recept je ideálny pre všetkých, čo sa neradi trápia s pečením. Nebudete potrebovať žiadnu múku, vajíčko a ani cesto.
Skvelé je, že nemôžete urobiť žiadnu chybu pri príprave a jediné čo by ste mali urobiť, je venovať pozornosť kvalite samotných výrobkov. Smotana by mala obsahovať čo najviac podielu tuku a horká čokoláda by mala byť čo najkvalitnejšie, preto radšej nesiahajte po tej, ktorá je určená na varenie. Tortu pripravíte bez pečenia a teda ušetríte kopu času pri príprave.
Budete potrebovať:
- 250 gramov maslových sušienok
- 200 gramov kvalitnej horkej čokolády
- 1/2 vareného kondenzovaného mlieka
- 1/2 smotany
- Na penu, plnku
- 500 ml smotany
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 2 lyžice vareného kondenzovaného mlieka
- na polevu
- 150 gramov kvalitnej horkej čokolády
- 150 ml smotany
- 50 gramov masla
- postup:
V hrnci si zmiešajte kondenzované mlieko a smotanu a pridajte čokoládu. Miešajte kým sa čokoláda dokonale neroztopí a nevznikne vám konzistentné hmota. Keď začne zmes vrieť, odstavte ju z plameňa a nalámte dovnútra maslové sušienky. Pripravte si kruhovú tortovú formu a na spodok pridajte sušienky zmiešané s čokoládovou hmotou. Pomocou lyžice urovnajte povrch a celé to dobre zatlačte.
Aby ste vytvorili penu, resp. krém, zmiešajte v hrnci smotanu s pudingom a postupujte ako pri príprave klasického pudingu. Kondenzované mlieko pridajte až na záver. Pudingovú hmotu pridajte na vrstvu sušienok s čokoládou a tiež uhlaďte. Formu vložte na hodinu do mrazničky.
Zatiaľ si môžete pripraviť polevu. Čokoládu, maslo a smotanu zmiešajte v hrnci na miernom plameni a celú hmotu nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Po hodine vyberte formu z mrazničky a na vrch nalejte čokoládovú polevu.
Tortu umiestnite do chladničky, kde ju nechajte odstáť ďalšiu hodinu, prípadne aj dlhšie.
- Dobrú chuť.
ZDROJ:jensprav.ru