Túto čokoládovú tortu pripravíte bez múky, vajíčok a dokonca aj bez pečenia a je naozaj vynikajúca

Asi hovorím za viacerých keď poviem, že nie je nič lepšie ako čokoládová torta. Je to môj víťaz medzi torty a pochutia si na nej všetci milovníci čokolády. Tento recept je ideálny pre všetkých, čo sa neradi trápia s pečením. Nebudete potrebovať žiadnu múku, vajíčko a ani cesto.

Skvelé je, že nemôžete urobiť žiadnu chybu pri príprave a jediné čo by ste mali urobiť, je venovať pozornosť kvalite samotných výrobkov. Smotana by mala obsahovať čo najviac podielu tuku a horká čokoláda by mala byť čo najkvalitnejšie, preto radšej nesiahajte po tej, ktorá je určená na varenie. Tortu pripravíte bez pečenia a teda ušetríte kopu času pri príprave.

Budete potrebovať:

  • 250 gramov maslových sušienok
  • 200 gramov kvalitnej horkej čokolády
  • 1/2 vareného kondenzovaného mlieka
  • 1/2 smotany
  • Na penu, plnku
  • 500 ml smotany
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 2 lyžice vareného kondenzovaného mlieka
  • na polevu
  • 150 gramov kvalitnej horkej čokolády
  • 150 ml smotany
  • 50 gramov masla
  • postup:

    V hrnci si zmiešajte kondenzované mlieko a smotanu a pridajte čokoládu. Miešajte kým sa čokoláda dokonale neroztopí a nevznikne vám konzistentné hmota. Keď začne zmes vrieť, odstavte ju z plameňa a nalámte dovnútra maslové sušienky. Pripravte si kruhovú tortovú formu a na spodok pridajte sušienky zmiešané s čokoládovou hmotou. Pomocou lyžice urovnajte povrch a celé to dobre zatlačte.

     

    Aby ste vytvorili penu, resp. krém, zmiešajte v hrnci smotanu s pudingom a postupujte ako pri príprave klasického pudingu. Kondenzované mlieko pridajte až na záver. Pudingovú hmotu pridajte na vrstvu sušienok s čokoládou a tiež uhlaďte. Formu vložte na hodinu do mrazničky.

    Zatiaľ si môžete pripraviť polevu. Čokoládu, maslo a smotanu zmiešajte v hrnci na miernom plameni a celú hmotu nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Po hodine vyberte formu z mrazničky a na vrch nalejte čokoládovú polevu.

     

    Tortu umiestnite do chladničky, kde ju nechajte odstáť ďalšiu hodinu, prípadne aj dlhšie.

  • Dobrú chuť.

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>