Závrate, chronická únava, bolesti svalov, závrate, bledá koža – to je príležitosť ísť na krvný test na hemoglobín. A v prípade, že odborníci zistia, či máte hladinu nízku, navyše k užívanie liekov (ktoré vám odporučí lekár), musíte jesť viac potravín obsahujúcich železo. Táto téma sa nedávno dotkla aj našej rodiny.
A medzi rastlinami na obsah železa na 100 gramov, patria produkty sušené dubáky, sezam, šošovica, pohánka, špenát a semená tekvice.
Dnes navrhujem pripraviť palacinky z hovädzej pečene s ovsenými vločkami. Pripravené budú veľmi rýchlo. A sú veľmi chutné a jemné, bez špecifického pachu vnútorností. Ovsené vločky, potrebujeme viac než kurací rezeň , a nepotrebujeme, aby nasiakli.
Na 4-5 porcií potrebujeme:
- Hovädzia pečeň – 400 g
- Cibuľa – 1 ks
- Ovsené vločky – 150 g
- Vajce – 1 ks
- Sušené oregano – 1 lyžica
- Soľ a korenie podľa chuti
Rastlinný olej na vyprážanie – 3-4 lyžice.
Pomelieme očistenú pečeň od blán spolu s cibuľkou
Do pečene a cibule dáme asi 500 g ovsených, to by malo byť približne 1/3 tejto hmotnosti. Pridáme vajce, majorán, soľ, korenie.
Necháme vločky napučať po dobu asi jednej hodiny do chladničky. Vyhrievanú panvicu zľahka namazať olejom. Snažíme naliatím 1 lyžice mletéj pečeňovej zmesi. Ak sa zmes drobí, pridajte 1 vajce naviac. Ale zvyčajne to nie je nutné. Smažiť palacinky na oboch stranách, v každej časti namazať olejom stranu.
Aby bolo možné lepšie asimilovať železo, je potrebný vitamín „C“. Je to napríklad v paradajkách. Perfektným doplnkom nakladaná kapusta, kel alebo kapustový šalát .
Dobrú chuť!
ZDROJ:IZUMINKI.COM