Trpíte nedostatkom železa, tak tento recept, by ste určite mali vyskúšať, obsahuje ho presne toľko, koľko potrebujete

Závrate, chronická únava, bolesti svalov, závrate, bledá koža – to je príležitosť ísť na krvný test na hemoglobín. A v prípade, že odborníci zistia, či máte hladinu nízku, navyše k užívanie liekov (ktoré vám odporučí lekár), musíte jesť viac potravín obsahujúcich železo. Táto téma sa nedávno dotkla aj našej rodiny.

A medzi rastlinami na obsah železa na 100 gramov, patria produkty sušené dubáky, sezam, šošovica, pohánka, špenát a semená tekvice.

Dnes navrhujem pripraviť palacinky z hovädzej pečene s ovsenými vločkami. Pripravené budú veľmi rýchlo. A sú veľmi chutné a jemné, bez špecifického pachu vnútorností. Ovsené vločky, potrebujeme viac než kurací rezeň , a nepotrebujeme, aby nasiakli.

Na 4-5 porcií potrebujeme:

  • Hovädzia pečeň – 400 g
  • Cibuľa – 1 ks
  • Ovsené vločky – 150 g
  • Vajce – 1 ks
  • Sušené oregano – 1  lyžica
  • Soľ a korenie podľa chuti

Rastlinný olej na vyprážanie – 3-4 lyžice.
Pomelieme očistenú pečeň od blán spolu s cibuľkou

Do pečene a cibule dáme asi 500 g ovsených, to by malo byť približne 1/3 tejto hmotnosti. Pridáme vajce, majorán, soľ, korenie.

Necháme vločky napučať po dobu asi jednej hodiny do chladničky. Vyhrievanú panvicu zľahka namazať olejom. Snažíme naliatím 1 lyžice mletéj pečeňovej zmesi. Ak sa zmes drobí, pridajte 1 vajce naviac. Ale zvyčajne to nie je nutné. Smažiť palacinky na oboch stranách, v každej časti namazať olejom stranu.

Aby bolo možné lepšie asimilovať železo, je potrebný vitamín „C“. Je to napríklad v paradajkách. Perfektným doplnkom nakladaná kapusta, kel alebo kapustový šalát .

Dobrú chuť!

ZDROJ:IZUMINKI.COM

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>