Trápi vás pálenie záhy a neviete čo s tým? Tu je najlepší spôsob, ako sa s týmto problémom navždy vysporiadať

Váš žalúdok hrá dôležitú úlohu va vašom tráviacom procese, pretože sa zaoberá všetkým spotrebúvaním potravín. Vaše črevá tak absorbujú živiny a dobre vylučujú odpad.

Žalúdok je orgán, ktorý pracuje naozaj tvrdo, ale niekedy je ťažké udržať jeho chod stopercentné. Je často vystavený rade chorôb a ochorení. Medzi nimi sú časté problémy s pálením záhy a gastritída. Tieto problémy spôsobujú pocit pálenia hornej časti brucha a sú zvyčajne sprevádzané zápalom, bolesťou a podráždením.

Oba problémy môžu byť spôsobené mnohými faktormi, ale najčastejšie sú spojené s častým stravovaním nezdravých potravín, stresom a konzumáciou dráždivých nápojov. Existuje však mnoho domácich trikov, ktoré na rozdiel od liekov môžu upokojiť vaše príznaky za krátku chvíľku a nevyvolávajú iné nežiaduce reakcie. V tomto článku sa dozviete, aké prostriedky na liečbu pálenie záhy naozaj fungujú.

Aloe Vera s medom

Aloe vera je prirodzená rastlina, ktorá vďaka svojej „šťave“ môže upokojiť žalúdočné ťažkosti a bojovať proti hnačke a ďalšie príznakom gastrointestinálnych ochorení, ako je kolitída a gastritída. Priehľadný gél obsiahnutý v ich listoch pomáha podporovať zdravej črevnej pohyby a podporuje tráviaci proces. Môžete ho kombinovať s trochou medu, aby ste znížili podráždenie žalúdka a pálenie záhy.

ingrediencie:

2 lyžice prírodnej aloe vera
1 polievková lyžica medu
1/2 šálky vody

postup:

Umiestnite všetko do mixéra a niekoľko minút spracovávajte. Akonáhle získate homogénnu zmes, musíte ihneď konzumovať. Stačí malinká lyžička raz denne.

Ryžová voda

Ryžová voda je prírodná roztok, ktorý upokojuje prebytočnú kyslosť žalúdka a pomáha vám si liečiť vredy. V mnohých kultúrach sa používa proti
hnačkám, refluxu a bolestí brucha.

ingrediencie:

  • 1/2 šálky ryža
  • 4 šálky vody

postup:

Uvarte vodu s ryžou, potom sceďte ryžu a vodu pite. Najlepšie ju ešte raz zceďte cez čistú látku.

Prášok do pečiva

Prášok na pečenie je organická látka, ktorá upokojuje príznaky gastritídy a ďalších ťažkostí s trávením. Avšak, mali by ste sa vyhnúť jeho použitie,
ak trpíte na vysoký krvný tlak.

ingrediencie:

  • 1 lyžička sódy na pečenie
  • 1 šálka filtrovanej vody

Rozmiešať a vypiť pred tým, než začne sóda bublať. Maximálne raz denne.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>