Toto jedlo nemá konkurenciu! Musíte si ho zamilovať vy i vaša rodina. Nie je nijako zložité ani na ingrediencie, ani na prípravu

Mäsové gule patrí medzi tradične veľmi populárne jedla. Je tam veľa mäsa aj korenie, skvele chutia, ľahko sa konzumujú, tak prečo ich nemilovať? A to isté platí aj pre mäsové gule, ktoré sa pečú dohromady so zemiakovými kroketami. Oboje je mäkké, šťavnaté a výborne chutia.

Potraviny:

Mäsové gule sú magické v tom, že na ich prípravu nemusíte vykúpiť celý supermarket. Postačí jednoduché, avšak kvalitné suroviny, ktoré toto jedlo povznesú na inú úroveň. Budete potrebovať nasledujúce:

  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • stredné cibule
  • strúhanka, soľ a korenie

Z týchto ingrediencií vytvoríte chutné mäsové gule, ktoré vhodne doplníte zemiakovými kroketami. Na ich prípravu si nakúpte tieto suroviny:

  • 400 g mačkaných zemiakov
  • 1 lyžicu masla
  • 1 vajce
  • 100 g tvrdého syra
  • cesnak, soľ, korenie, olej, tymian

Teraz máte všetko, čo budete potrebovať, a môžete sa pustiť do prípravy. Uvidíte, že to zvládnete ľavou zadnou, nie je to žiadna veda.

Postup:

Najprv si nadrobno nakrájajte cibuľu. Mala by byť naozaj jemne nasekaná, takže ak si netrúfate nožom, môžete využiť aj elektrický robot. Zmiešajte ju s mletým mäsom, pridajte vajce a trochu strúhanky na zahustenie. Dochuťte soľou a korením, prípadne pridajte ďalšie korenie podľa vašej chuti a preferencií.

Teraz uváľajte mäsové guľky. Veľkosť vyberte, ako je vám libo. Klasická veľkosť je asi ako golfová loptička, ale môžete mať aj väčšie či menšie. Počítajte s tým, že čím väčšie gule budú, tým dlhšie bude trvať, než sa riadne prepečú.

Teraz je čas na zemiakové krokety. Do roztlačených zemiakov pridajte maslo, soľ, korenie a vajce. Všetko riadne rozmiešajte. Syr nastrúhajte na strúhadle a vmiešajte ho do zemiakovej zmesi. Utvorte zemiakové guľky. Mali by byť rovnako veľké ako mäsové gule. Každú guličku starostlivo potrite olejom a uložte ich jeden vedľa druhej do zapekacej misky. Na povrch poházejte očistené strúčiky cesnaku a tymián.

Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov po dobu približne 40 minút. Už počas pečenia vás bude lákať neodolateľná vôňa. Guličky aj krokety by mali mať peknú zlatistú farbu.

Ako servírovať

Guličky servírujeme spoločne so šalátom, ktorý jedlu dodá nový rozmer. Hodí sa prakticky akýkoľvek, aký vám chutí. Staviť môžete na obľúbený coleslaw alebo obyčajný hlávkový šalát zaliaty zálievkou. Pridať môžete aj chrumkavé uhorky alebo nejaký dresing. Aj obyčajný kečup alebo tatárska omáčka urobí svoje. Nezabudnite zjesť aj strúčiky cesnaku, ktoré sa s guľami piekli. Svoje vitamíny a prospešné látky si zachovali aj počas pečenia. Zvoľte jednoducho to, čo máte radi. Fantázii sa medze nekladú. Hlavné je, aby vám chutilo a aby ste si tento pokrm chceli pripraviť zas a znova.

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>