Toto je liek pre mnoho ochorení – podporuje chudnutie, odporúča sa pre ľudí s diabetom

Jablčný ocot je dychtivo používaný v ľudovej medicíne, pretože jeho liečivé vlastnosti. Má antibakteriálne vlastnosti, priaznivo pôsobí na obehový systém a pomáha pri chudnutí, znižuje hladinu glukózy v krvi.

Z čoho sa jablkový ocot skladá?

Jablkový ocot obsahuje aminokyseliny, enzýmy, polyfenolické zlúčeniny, pektíny a vitamíny a minerály : vitamín C, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, biotín, kyselinu listovú, ako aj fosfor, draslík, sodík, chlór, horčík, vápnik, kolostrum, železo, fluór a kremík. Jablkový ocot je mierne zakalený a má hnedo-žltú farbu. Vyznačuje sa kyslou octovou chuťou a vôňou jabĺk.

Liečivé vlastnosti octu jablčného octu

Hlavnou zložkou jablčného octu je kyselina octová, ktorá potvrdila antiseptické a antibakteriálne účinky. Bolo dokázané, že jablkový ocot inhibuje rast patogénnych baktérií. Pracuje profylakticky a terapeuticky pri mnohých chorobách (napr. Reumatizmus, nachladnutie, poruchy trávenia, bolesti hrdla, obezita).

Jablkový ocot má pozitívny vplyv na obehový systém

Jablkový ocot znižuje hladiny triglyceridov a cholesterolu tým, že ukazuje na potkanoch. Kyselina chlorogénová, ktorá je prítomná v octe, inhibuje oxidáciu LDL cholesterolu, čo znižuje riziko aterosklerózy. Bolo dokázané, že kyselina octová pridaná do diéty spôsobuje významné zníženie systolického krvného tlaku v porovnaní s potkanmi, v ktorých sa namiesto octu používa deionizovaná voda. Ľudia, ktorí konzumovali octové šaláty najmenej 5 krát týždenne, boli významne menej vystavení riziku ischemickej choroby srdca ako tí, ktorí ju konzumovali menej často.

Jablkový ocot upravuje hladinu glukózy v krvi

Použitie octu jablčného muštu znižuje riziko koncentrácie glukózy v krvi a zvyšuje citlivosť buniek na inzulín. Odporúča sa v strave ľudí s diabetom, pre-diabetes a inzulínovej rezistencie. Kyselina octová je zodpovedná za najlepšie zdokumentované vlastnosti octu, ktorý má hypoglykemický účinok. Nielen jablkový ocot, ale aj akýkoľvek druh octu a konzervovaných potravín majú pozitívny vplyv na metabolizmus sacharidov, čo bolo potvrdené v mnohých štúdiách.

Starostlivosť o jablkový ocot

Kvasný jablkový ocot je vynikajúcim prostriedkom na každodenné kozmetické ošetrenie. Mal by sa používať aj po akejkoľvek antifungálnej liečbe pokožky, aby sa udržal jej zdravý stav čo najdlhšie. Je tiež účinným liekom na matné vlasy. Prídavok octu do posledného plákania zabraňuje strate elasticity, pretože kyslá reakcia obopína šupiny späť do vlasovej kôry. Zmes funguje dobre ako tonikum. Vďaka pektínu uzatvára medzibunkové priestory epidermy, mierne vyživuje pokožku, najmä v vitamínoch skupiny B, ktoré normalizujú fungovanie mazových žliaz, dodáva pokožke a vitalite bojovať o najdlhšie možné zachovanie zdravého vzhľadu každého človeka.

Jablkový ocot a chudnutie

Jablkový ocot je veľkou pomocou pri chudnutí. Je to vynikajúce korenie na šaláty a mäso a výrobok s liečivými vlastnosťami. Pitie jablčného octu podporuje trávenie, pretože potom sa uvoľňuje viac žalúdočných štiav a tráviace enzýmy sa syntetizujú rýchlejšie.
Počas úbytku hmotnosti pred každým jedlom vypite 1 pohár prevarenej vody s 2 lyžičkami jablčného octu.

ZDROJ:kobieceinspiracje.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>