Torta „Napoleon“ milujú dospelí a deti, ale príprava tohto zákusku si vyžaduje veľa času. Na uľahčenie procesu môžete použiť jednoduchší recept, nemenej chutný.
Budeme potrebovať:
- 800 gramov maslových sušienok
- 1 liter mlieka
- 4 vajcia
- 150 gramov masla
- 1/2 pohára cukru
- 6 polievkových lyžíc hladkej múky
- Vanilkový cukor podľa chuti
Postup:
Vo väčšej mise si zmiešame suché suroviny. Najprv vymiešame múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Následne pridáme vajíčka a všetko dôkladne vymiešame do jednoliatej hmoty. Z pripraveného mlieka trošku odlejeme do misy a vmiešame do masy. Najvhodnejšie je použiť plnotučné mlieko.
Do hrnca vlejeme zvyšok mlieka a umiestnime ho na sporák. Pridáme vymiešanú zmes z múky, cukru a vajec a na miernom plameni neustále miešame až do zhustnutia. Mali by sme vytvoriť krém, ktorý má konzistenciu redšieho pudingu.
Krém odstavíme zo sporáka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nebol horúci. Do ešte teplého krému vmiešame maslo nakrájané na menšie kúsky a miešame, pokiaľ sa nám maslo v kréme úplne nerozpustí.
Pripravíme si misu alebo formu, v ktorej budeme tortu pripravovať. Dno potrieme tenkou vrstvou pripraveného krému, na ktorú následne naukladáme sušienky. Následne ich potrieme krémom a tento postup opakujeme, až pokiaľ nemáme 5 až vrstiev sušienok. Zopár sušienok si necháme a rozmrvíme ich na drobno.
Po poslednom navrstvení sušienok si tortu potrieme poslednou vrstvou krému, ktorý následne posypeme rozmrenými sušienkami. Tortu necháme schladiť a po stuhnutí krájame a podávame.
ZDROJ:allchoco.com