Torta Napoleon zo sušienok, príprava si nevyžaduje veľa času, ba ani žiadne špeciálne cukrárske zručnosti

Torta „Napoleon“ milujú dospelí a deti, ale príprava tohto zákusku si vyžaduje veľa času. Na uľahčenie procesu môžete použiť jednoduchší recept, nemenej chutný.

Budeme potrebovať:

  • 800 gramov maslových sušienok
  • 1 liter mlieka
  • 4 vajcia
  • 150 gramov masla
  • 1/2 pohára cukru
  • 6 polievkových lyžíc hladkej múky
  • Vanilkový cukor podľa chuti

Postup:

Vo väčšej mise si zmiešame suché suroviny. Najprv vymiešame múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Následne pridáme vajíčka a všetko dôkladne vymiešame do jednoliatej hmoty. Z pripraveného mlieka trošku odlejeme do misy a vmiešame do masy. Najvhodnejšie je použiť plnotučné mlieko.

Do hrnca vlejeme zvyšok mlieka a umiestnime ho na sporák. Pridáme vymiešanú zmes z múky, cukru a vajec a na miernom plameni neustále miešame až do zhustnutia. Mali by sme vytvoriť krém, ktorý má konzistenciu redšieho pudingu.

Krém odstavíme zo sporáka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nebol horúci. Do ešte teplého krému vmiešame maslo nakrájané na menšie kúsky a miešame, pokiaľ sa nám maslo v kréme úplne nerozpustí.

Pripravíme si misu alebo formu, v ktorej budeme tortu pripravovať. Dno potrieme tenkou vrstvou pripraveného krému, na ktorú následne naukladáme sušienky. Následne ich potrieme krémom a tento postup opakujeme, až pokiaľ nemáme 5 až vrstiev sušienok. Zopár sušienok si necháme a rozmrvíme ich na drobno.

Po poslednom navrstvení sušienok si tortu potrieme poslednou vrstvou krému, ktorý následne posypeme rozmrenými sušienkami. Tortu necháme schladiť a po stuhnutí krájame a podávame.

ZDROJ:allchoco.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>