Fantastický dezert plný smotany a karamelu.
prísady:
- pešničná múka 500 g
- cukor 160 g
- soľ 1 lyžička
- maslo 300 g
- vajíčko 2 ks
- smotana 1,5l
- tmavá čokoláda 700 g
- karamelová omáčka 200 ml
- kakaový prášok podľa chuti
Postup:
Do preosiatej múky, pridáme soľ, cukor a zmäknuté maslo, dobre premiešajte.
Pridáme vaječnú zmes a miesenie cesta.
Dáme na plech cesto hrúbku asi 1 cm. Spravíme aj vyvýšené okraje.
Odoslať formu do rúry predhriatej na 180 ° po dobu 20 minút.
800 ml smotany nalejeme do hrnca, dať na mierny oheň. Pridajte čokoládu, zahrejte zmes, kým nezhustne. Nesmie sa dostať do varu.
Oblejte tortu s čokoládou a vyplniť a dáme do chladničky po dobu 5 hodín.
Posypať tortu s kakaovým práškom. Hotovo.
Vymiešať zostávajúcu smotanu do hustej hmoty. Do polovice dáme karamel a vrstvíme, a druhú časť zdobiť tortu.

Odrežte kus priateľom, nebudú mať slov, skutočné pokušenie!
ZDROJ:sovkusom.ru