TOP 5 ĽAHKÝCH A CHUTNÝCH ŠALÁTOV PRE TÝCH, KTORÍ DRŽIA DIÉTU

1. Superľahký šalát 

Zloženie:

• 2 čerstvé uhorky
• 2 surové mrkvy
• 2 jablká
• 100 g zeleného šalátu
• 1/2 šálky prírodného jogurtu
• 1/4 citróna
• soľ a korenie podľa chuti

Príprava:

1. Čerstvo umyté uhorky, surovú mrkvu a jablká nakrájajte na tenké
prúžky a každý nakrájajte šalátové listy na 3 – 4 kúsky.
2. Toto všetko zmiešame a dochutíme jogurtom, pridáme citrónovú šťavu, soľ atď.
3. Šalát doplníme nakrájanými paradajkami.

2. Ľahký kapustový šalát: iba 34 kcal! 

Zloženie:

• Jemne nakrájaná kapusta 6 pohárov (asi 1 celá hlávka kapusty)
• Mrkva 2 ks.
• Červená cibuľa, tenké plátky 1 šálka (asi 1 cibuľa)
• Prírodný jogurt 1 šálka
• Dijonská horčica 2 lyžice. l.
• Voda 1 polievková lyžica. l.
• Čerstvo stlačená citrónová šťava 2 lyžičky.
• Semená kôpru 0,5 lyžičky.
• Soľ a korenie podľa chuti

Príprava:

1. Nakrájajte kapustu, nakrájajte cibuľu, potrite mrkvu.
2. Do veľkej šalátovej misy vyšľaháme jogurt, horčicu, vodu a citrónovú šťavu. Pridajte zeleninu a kôprové semiačka. Podľa chuti premiešajte, soľ a korenie.
3. Šalát môžeme zakryť a dať do chladničky. Na druhý deň to bude dobré.

3. Šalát so zelenými fazuľkami a vajíčkom 

Zloženie:

• Zelená fazuľa 400 g
• Vajcia 4 ks.
• cesnak podľa chuti
• prírodný jogurt podľa vkusu

Príprava:

1. Varte vajcia na tvrdo a podlejte studenou vodou.
2. Zelené fazuľky olúpte a nakrájajte. Vodu prevaríme, podľa chuti dochutíme soľou, pridáme fazuľu a varíme do požadovanej mäkkosti (5-10 minút). Uvarenú fazuľu opláchnite v cedníku pod studenou tečúcou vodou.
3. Fazuľu preložíme do šalátovej misy, na vrch vytlačíme cesnak.
4. Vajcia olúpte a nakrájajte na misku na fazuľový šalát.
5. Podľa chuti osolíme, okoreníme jogurtom a miešame.

4. Proteínový šalát s tuniakom a tvarohom 

Zloženie:

• 350 g tvarohového tvarohu bez tukov bez tuku
• 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
• 6 uhoriek (čerstvých)
• zväzok petržlenovej vňate
• 2 žĺtky varených vajec

Príprava:

1. Petržlenu nasekáme, uhorky olúpeme a nakrájame na plátky.
2. Zmiešajte tvaroh, petržlenovú vňať a uhorky.
3. Tuniakovú šťavu scedíme do misy. Tam si rozdrobte žĺtky a vymiešajte dohladka.
4. Šalát rozložíme na taniere, poukladáme naň kúsky tuniaka, zalejeme dresingom.

5. Výživný zeleninový tuniakový šalát na večeru 

Zloženie:

• 2 čerstvé uhorky
• 4 paradajky
• 1 plechovka konzervovaných alebo varených bôbov (250 g)
• 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave
• 1 malá sladká cibuľa
• Šťava z polovice citróna
• Olivový olej 1-2 lyžice. l.
• Soľ, korenie, talianske bylinky podľa chuti
• Na želanie je možné pridať papriku a vykostené olivy

Príprava:

1. Uhorky opláchneme, prekrojíme na polovice a nakrájame na plátky. Opláchnite tiež paradajky a nakrájajte ich na polovicu, ak sú malé, alebo na 4, ak sú veľké.
2. Vypustite tekutinu z fazule z konzervy a vložte ju do šalátovej misy. Na fazuľu poukladáme nasekané uhorky a paradajky.
3. Tuniačie mäso vidličkou rozdrobíme na veľké kúsky a uložíme na zeleninu. Šalát ozdobíme nakrájanými sladkými cibuľovými polkrúžkami.
4. Šalát posypeme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
5. Pridajte nejaké bylinky podľa chuti.

Dobrú chuť!

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>