Neexistuje na svete človek, ktorý by nemal rád palacinky. Ak aj náhodou existuje taký, čo ich nemá rád sladké, zaručene zje aspoň slané. Alebo naopak. Palacinky sú jedno z najvďačnejších jedál, pretože je milión spôsobov ako je ozvláštniť a zlepšiť. Stačí si vybrať tú správnu náplň. Pripravili sme pre vás TOP 10 najlepších plniek do palaciniek.
Palacinky s vaječnou plnkou
6 uvarených vajíčok si roztlačíme, pridáme jemne nasekanú jarnú cibuľku a kôpor a všetko zmiešame s majonézou. Náplň by mala mať konzistenciu ako majonézový šalát. Dochutíme soľou, prípadne korením a plníme do palaciniek.

Na oleji si opražíme 600 g šampiňónov s jednou cibuľkou nasekanú na drobno. Pridáme 2 polievkové lyžice hladkej múky a potom 2 polievkové lyžice hustej šľahačky alebo kyslej smotany. Všetko dobre premiešame a dochutíme soľou a korením. Plnku zabalíme do palaciniek a posypeme tvrdým syrom.

Uvarte 350 g chudého hovädzieho mäsa a potom ho nasekajte na drobno alebo zomeľte. Pridajte 2 cibule nakrájané na jemno a dajte zmes smažiť na maslo, kým nezhustne a cibuľa nechytí zlatistú farbu. Osoľte, okoreňte a naplňte palacinky.

Uvaríme si 500 g kuracích pŕs, mäso potom nakrájame alebo pomelieme v mixéri spolu s posekaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou. Pridáme strúčik pretlačeného cesnaku, 2 vajíčka uvarené natvrdo pretlačíme a všetko zmiešame s 250 g kyslej smotany. Osolíme a okoreníme.

Nakrájame si 250 g údeného lososa na tenšie plátky, na olivovom oleji si rozpustíme 250 g mascarpone a trochu jemnej horčice podľa chuti, pridáme soľ a korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Zmes natrieme na palacinky a na ňu pridáme plátky lososa.
Palacinky plnené sladkými hrozienkami
60 g hrozienok zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút odstáť. Potom prelejeme hrozienka cez sitko, aby voda stiekla a v miske ich zmiešame so 400 g hrudkovitého alebo jemného tvarohu. Podľa toho, aký tvaroh preferujeme. Pridáme 1 žĺtok a 2 polievkové lyžice cukru. Všetko dobre premiešame a natrieme na palacinky.

Pomocou ručného mixéra vymiešame vo vyššom hrnci 200 g jemného tvarohu, 2 polievkové lyžice práškového cukru a 1 polievkovú lyžicu smotany. Pridáme ešte 150 g mäkkých čučoriedok. Rozmixujeme tak, aby mala zmes jednotnú konzistenciu a dochutíme ešte vanilkovým cukrom alebo mätovými lístkami.

Zmiešame 250 g jemného tvarohu s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, citrónovým džemom podľa chuti a pridáme 2 polievkové lyžice cukru. Mňam!
Banánovej palacinky
Rozmixujeme si 3 banány a 50 g smotany. Pridáme balíček vanilkového cukru a plnku zabalíme do palaciniek. Palacinky poprášime kakaom, škoricou a polejeme rozpustenou čokoládou.

Nastrúhame si 2 jablká, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jablká zmiešame s polievkovou lyžicou mletých orechov, pridáme 1-2 lyžice práškového cukru a štipku škorice. Pre lepšiu konzistenciu môžeme, ale nemusíme, hodiť zmes na maslo a nechať ju prejsť teplom.
ZDROJ:kobieceinspiracie.pl
