TOP 10 najlepších náplní do palaciniek. Pripravte si ich na slano alebo na sladko, potešíte celú vašu rodinu

Neexistuje na svete človek, ktorý by nemal rád palacinky. Ak aj náhodou existuje taký, čo ich nemá rád sladké, zaručene zje aspoň slané. Alebo naopak. Palacinky sú jedno z najvďačnejších jedál, pretože je milión spôsobov ako je ozvláštniť a zlepšiť. Stačí si vybrať tú správnu náplň. Pripravili sme pre vás TOP 10 najlepších plniek do palaciniek.

Palacinky s vaječnou plnkou

6 uvarených vajíčok si roztlačíme, pridáme jemne nasekanú jarnú cibuľku a kôpor a všetko zmiešame s majonézou. Náplň by mala mať konzistenciu ako majonézový šalát. Dochutíme soľou, prípadne korením a plníme do palaciniek.

Palacinky plnené hubami

Na oleji si opražíme 600 g šampiňónov s jednou cibuľkou nasekanú na drobno. Pridáme 2 polievkové lyžice hladkej múky a potom 2 polievkové lyžice hustej šľahačky alebo kyslej smotany. Všetko dobre premiešame a dochutíme soľou a korením. Plnku zabalíme do palaciniek a posypeme tvrdým syrom.

Palacinky s mäsovou náplňou

Uvarte 350 g chudého hovädzieho mäsa a potom ho nasekajte na drobno alebo zomeľte. Pridajte 2 cibule nakrájané na jemno a dajte zmes smažiť na maslo, kým nezhustne a cibuľa nechytí zlatistú farbu. Osoľte, okoreňte a naplňte palacinky.

Plnka z kuracích pŕs

Uvaríme si 500 g kuracích pŕs, mäso potom nakrájame alebo pomelieme v mixéri spolu s posekaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou. Pridáme strúčik pretlačeného cesnaku, 2 vajíčka uvarené natvrdo pretlačíme a všetko zmiešame s 250 g kyslej smotany. Osolíme a okoreníme.

Lososové palacinky

Nakrájame si 250 g údeného lososa na tenšie plátky, na olivovom oleji si rozpustíme 250 g mascarpone a trochu jemnej horčice podľa chuti, pridáme soľ a korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Zmes natrieme na palacinky a na ňu pridáme plátky lososa.

Palacinky plnené sladkými hrozienkami

60 g hrozienok zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút odstáť. Potom prelejeme hrozienka cez sitko, aby voda stiekla a v miske ich zmiešame so 400 g hrudkovitého alebo jemného tvarohu. Podľa toho, aký tvaroh preferujeme. Pridáme 1 žĺtok a 2 polievkové lyžice cukru. Všetko dobre premiešame a natrieme na palacinky.

Tvarohovo-čučoriedkové palacinky

Pomocou ručného mixéra vymiešame vo vyššom hrnci 200 g jemného tvarohu, 2 polievkové lyžice práškového cukru a 1 polievkovú lyžicu smotany. Pridáme ešte 150 g mäkkých čučoriedok. Rozmixujeme tak, aby mala zmes jednotnú konzistenciu a dochutíme ešte vanilkovým cukrom alebo mätovými lístkami.

Citrónovo-tvarohové palacinky

Zmiešame 250 g jemného tvarohu s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, citrónovým džemom podľa chuti a pridáme 2 polievkové lyžice cukru. Mňam!

Banánovej palacinky

Rozmixujeme si 3 banány a 50 g smotany. Pridáme balíček vanilkového cukru a plnku zabalíme do palaciniek. Palacinky poprášime kakaom, škoricou a polejeme rozpustenou čokoládou.

Palacinky s jablkovo-orechovou plnkou

Nastrúhame si 2 jablká, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jablká zmiešame s polievkovou lyžicou mletých orechov, pridáme 1-2 lyžice práškového cukru a štipku škorice. Pre lepšiu konzistenciu môžeme, ale nemusíme, hodiť zmes na maslo a nechať ju prejsť teplom.

ZDROJ:kobieceinspiracie.pl

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>