Suroviny na prípravu:
- podlhovasté piškóty – 1 balenie
- mascarpone – 500 g
- varené kondenzované mlieko – 1 plechovka (asi 400 g)
- varená káva – 1 šálka
- solené arašidy – podľa chuti
Postup:

Mascarpone v miske dôkladne roztlačíme vidličkou.

Uvaríme 250-300 ml kávy. Nechajte vychladnúť kávu.

Pridať do mascarpone karamelizované mlieko.

Vyšľahať mascarpone s kondenzovaným mliekom pre získanie homogénneho vzdušného-krému.

Na spodnú časť nádoby treba začať s tenkou vrstvou krému. Potom ponorte sušienky do kávy a položiť prvú vrstvu tiramisu.

Na sušienky vrstvu krému. A takto opakujeme, pokiaľ máme krém. Vrchná vrstva musí byť krémová

Posypeme solenými arašidami. Opakujte vrstvy, kým vám dôjdu keksy a smotana. Horná vrstva by mala byť krém. Zdobíme s arašidami a dáme do chladničky cez noc alebo aspoň na niekoľko hodín. Tiramisu s karamelizovaného mlieka je pripravené.
ZDROJ:gotovim. ru