Už je to opäť tu. Počas niekoľkých posledných mesiacoch zdraželo maslo na hodnotu 2 a viac eur .
O tom, aké skvelé zdravotné prínosy maslo má sme už niekoľkokrát písali.
Existuje mnoho spôsobov, ako si vyrobiť domáce maslo. My vám dnes predstavíme podľa nášho názoru veľmi jednoduchú a zároveň rychlu metódu, ako si domáce maslo vyrobiť. A postačí vám k tomu iba kuchynský mixér.
Ukážeme vám, ako si ho vyrobiť za rozumnú cenu a to približne za 1 euro, čo už je z ekonomického hľadiska za 200 g masla veľmi výhodná cena. A pevne veríme, že sa budete schopní dostať na náklady ešte nižšie.
Tak čo, ste pripravení si sami vyrobiť domáce maslo?
Ako vyrobiť domáce maslo v mixéri
Potrebovať budete nasledujúce:
- 500ml smotany (30%)
- studenú vodu
- kuchynský mixér
Postupujte nasledovne :
2. Cmar následne sceďte. Na stenách kuchynského robota vám potom zostane vaše maslo. To s pomocou varešky alebo naberačky postláčajte a snažte sa z neho dostať čo najviac prebytočnej tekutiny – cmar.
3. Teraz máte maslo hotové. Ak však chcete, aby vám vydržalo čo najdlhšie, je potrebné ho ešte poriadne premyť. Do mixéra preto na maslo nalejte veľmi chladnú, až ľadovú vodu a mixujte ďalších 30 sekúnd.
4. Následne vodu vylejte. To, čo zostane, je vaše chutné domáce maslo. Vložte ho do uzavretého obalu a umiestnite do chladničky.
Pár užitočných tipov na záver
Čím maslo dôkladnejšie premyjete, tým dlhšie vydrží
Vynechajte soľ, ak chcete použiť maslo na pečenie.
Maslo môžete tiež skladovať a tvarovať vo voskovom papiera.
Pokiaľ chcete maslo tvarovať, vložte ho do vhodnej nádoby s požadovaným tvarom a veľkosťou
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!