Máme pre Vás niekoľko receptov na zeleninové chipsy. Sú oveľa zdravšie variantom tých kupovaných. Som si istá, že si ich zamilujete. Môžu sa Vám potom hodiť na akúkoľvek oslavu alebo ako pohostenie pre Vašu návštevu. Príprava Vám nezaberie ani toľko času a výsledok Vás príjemne prekvapí.
Chipsy z sladkých zemiakov
- sladké zemiaky
- soľ
- rozmarín
Sladké zemiaky s kombináciou korenia a soľou majú veľmi zaujímavú chuť. Sladké zemiaky nakrájajte na tenké plátky a tie potom osoľte
a okoreňte rozmarínom. Môžete ich pripraviť na tanieri, vyloženom papierom na pečenie a potom dať do mikrovlnky na 5 minút.
V klasickej rúre pečte na plechu vyložený papierom na pečenie.
Chipsy z repy
- 4 stredné repy
- 2 lyžičky olivového oleja
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
Môžete použiť červenú aj žltú repu. Predhrejte si rúru na 180 ° C. Repu si umyte a očistite, ale neloupejte. Môžete nakrájať na tenké plátky, ktoré potom v miske zmiešate s 2 lyžičkami olivového oleja, soľ a korenie. Pečte 10 minút a potom plátky otočte.
Chipsy z mrkvy
- 1 mrkvu nakrájaná na kolieska
- 1/2 lyžice rozohriateho kokosového oleja
- štipka soli
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- Rúru si predhrejte na 220 ° C. Mrkva smíáchejte s kokosovým olejom, škoricou a soľou. Potom vyskladajte na plech a pečte 10-12 minút.
Špenátové chipsy
2 hrnčeky čerstvého listového špenátu
- 1 lyžica olivového oleja
- talianske korenie (hotovú zmes alebo oregano a bazalku)
- štipka soli
-
Rúru si predhrejte na 180 ° C. Špenátové listy si zmiešajte s olivovým olejom, korením a soľou. Na plech poukladajte a pečte 8 minút.
ZDROJ:jensprav.ru