Milujete kapustnicu?
Spôsob prípravy a výber surovín sa líši v závislosti od krajov našej malebnej krajiny a preto vám my prinášame recept na jednoduchú a chutnú kapustnicu, na ktorej si pochutí každý.
Ingrediencie:
- 1 kg kapusty
- 2 – 3 klobásky
- Sušené hríby
- Cesnak
- Bravčová masť / olej
- 1 cibuľa
- 5- 8 zemiakov
- Korenie – rasca, bobkový list, čierne korenie
Postup:
1.) Cibuľku nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji alebo bravčovej masti, počkáme kým chytí tú správnu farbu a pridáme sladkú červenú papriku.
2.) Červenú papriku však nemôžete smažiť príliš dlho, pretože dostane horkú chuť. Ideálne 1 minútu a následne pridať kapustu, zaliať vodou a priviesť do varu.
3.) Ak použije kapustu, ktorá už je ochutená rascou, bobkovým listom alebo iným korením, nemusíte tieto prísady pridávať.
4.) Do hrnca ku kapuste pridáme klobásy a varíme asi jeden a pol hodiny.
5.) Klobásy vyberieme z hrnca a pridáme zemiaky. Nakrájame ich na drobné kocky alebo ich môžete postrúhať a pridáte ich spolu s hríbmi do hrnca a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
6.) Opäť do hrnca pridáte klobásy, ktoré môžete nechať v celku alebo nakrájané na kocky, dochutíme roztlačeným cesnakom.
7.) Použiť môžete koreniny spomenuté vyššie, ale všetko záleží od chutia slanosti klobás a kyslosti kapusty. Nikdy však nezahusťujeme múkou.
ZDROJ.bidista.com