Tento recept na kapustnicu musíte vyskúšať, je božská

Milujete kapustnicu?

Spôsob prípravy a výber surovín sa líši v závislosti od krajov našej malebnej krajiny a preto vám my prinášame recept na jednoduchú a chutnú kapustnicu, na ktorej si pochutí každý.

Ingrediencie:

  • 1 kg kapusty
  • 2 – 3 klobásky
  • Sušené hríby
  • Cesnak
  • Bravčová masť / olej
  • 1 cibuľa
  • 5- 8 zemiakov
  • Korenie – rasca, bobkový list, čierne korenie

Postup:

 1.) Cibuľku nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji alebo bravčovej masti, počkáme kým chytí tú správnu farbu a pridáme sladkú červenú papriku.

2.) 
Červenú papriku však nemôžete smažiť príliš dlho, pretože dostane horkú chuť. Ideálne 1 minútu a následne pridať kapustu, zaliať vodou a priviesť do varu.

3.) Ak použije kapustu, ktorá už je ochutená rascou, bobkovým listom alebo iným korením, nemusíte tieto prísady pridávať.

4.) Do hrnca ku kapuste pridáme klobásy a varíme asi jeden a pol hodiny.

5.) Klobásy vyberieme z hrnca a pridáme zemiaky. Nakrájame ich na drobné kocky alebo ich môžete postrúhať a pridáte ich spolu s hríbmi do hrnca a varíme, kým zemiaky nezmäknú.

6.) Opäť do hrnca pridáte klobásy, ktoré môžete nechať v celku alebo nakrájané na kocky, dochutíme roztlačeným cesnakom.

7.) Použiť môžete koreniny spomenuté vyššie, ale všetko záleží od chutia slanosti klobás a kyslosti kapusty. Nikdy však nezahusťujeme múkou.

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>