Tento článok si pozorne prečítajte, sladučké a neodolateľné jahody vám môžu aj uškodiť

Pripravte sa na, že jahody nie sú vždy užitočné. Ak ste sa naučili správne vybrať jahody , potom ste len na pol cesty obohatiť telu vitamíny. Druhá polovica je naučiť sa ich jesť … Možno to znie trochu nepravdepodobne. Mnoho ľudí sa pýta, čo môže byť zlé na jahodách?Ako to dopadá áno!

Teraz vám povieme tieto informácie, ako jesť jahody a zostať zdravý.

85% jahoda – voda

A nie je to len voda, a čistená voda. To obohacuje telo o veľa živín. Ale bobule obsahujú aj ďalšie komponenty. Takže asi 7% z celkovej hmotnosti jahôd, sú jednoduché cukry. Hlavným zdrojom energie – sacharidy . Vymedzujú kalórie v ovocí (asi 30 kcal na 100 gramov). Zrelé a sladké plody obsahujú užitočné sacharidy. Preto môžu byť použité aj pre ľudí s miernymi formami cukrovky.

vitamíny

Mohlo by sa zdať, že hovorí to o tom všetkom. Ale jahody nie len obsahujú vitamíny . Je doslova nasýtený s nimi. Väčšina z nich sa ľahko vstrebáva, ale vitamíny A a E sa skrývajú v semenách.

Je potrebné starostlivo žuť husté semená. Je tu jedna nevýhoda: semená zahŕňajú ako organické kyseliny, ktoré sa rozpúšťajú veľmi podobne ako vápnik.

organické kyseliny

Pokiaľ už bolo povedané, budeme pokračovať. Najmä na jahodách medzi sadou organických kyselín – šťaveľovej. Prepojenie s vápnikom, to tvorí šťaveľan vápenatý. Osoby žijúce aktívnym životom, často cítia bolesť v kĺboch , ak jedia veľa jahôd. Tí, ktorí trpia degeneratívnym ochorením alebo osteoartritídou, chodia k lekárovi častejšie a hlavne v období bobúľ.

koľko jahôd

Po poučení o incidente, mnohí sa rozhodnú opustiť využívanie jahôd. Možno to nemusí byť pravda! Je len potrebné dodržiavať niekoľko tipov.

  • Vždy dôkladne opláchnite jahody pred použitím.
  • Nejedzte jahody s kyslou smotanou a cukrom. Top šalát šťavnaté bobule – jogurt, plnotučné mlieko, jogurt.
  • Poskytnúť telu dennú dávku vitamínu B a C, jesť nie viac ako 200 do 300 gramov jahôd denne. Ak máte nadbytok vitamínu C, hromadí sa v pečeni.
  • Jahoda – ideálny produkt pre tých, ktorí chcú schudnúť. A to všetko vďaka nízkym kalorickým obsahom.

Mnohí ponoria hlavu do jahodovej sezóny, a akonáhle to skončí zabudnú na bobule. Treba jesť jahody aj v ostatných ročných obdobiach. Najúčinnejší spôsob konzervácie –  Nezabudnite dať do mrazničky niekoľko zásobníkov a užiť si  jahody aj v zime!

ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>