Ten, kto používa alobal na pečenie, robí túto chybu a s najväčšou pravdepodobnosťou si to ani neuvedomuje

Ľudia na celom svete používajú rôzne veci na prípravu chutného jedla. Ich rozmanitosť je naozaj obrovská – od lacných fólií až po veľmi drahé keramické nože.

Vo väčšine domácností je hliníková fólia známa vec. Je univerzálny, pohodlný a hygienický. Fólia môže pokrývať pokrm alebo zabaliť zemiaky na pečenie.

Ale ak ho použijete, mali by ste niečo vedieť. S najväčšou pravdepodobnosťou si to ani neuvedomujete.

Stručne povedané: fólia je veľmi nebezpečná pre zdravie

Poškodzuje mozog

Hliník je neurotoxický ťažký kov spojený s rozvojom Alzheimerovej choroby. Tento toxín môže tiež spôsobiť zhoršenú koordináciu, pamäť a rovnováhu.

Poškodzuje kosti

Tento toxický kov sa tiež hromadí v kostiach. Súťažia s vápnikom o miesto v kostiach – a hádajte, kto vyhrá v tomto pretiahnutom vojne?

Poškodzuje pľúca

Inhalácia hliníka môže viesť k respiračným ochoreniam vrátane pľúcnej fibrózy.

Ako tento ťažký kov dokonca vstupuje do tela?

Ako hlavné zdroje sa zvyčajne nazývajú hliníkové plechovky s nápojmi a dezodorantmi obsahujúcimi hliník. Ale z nejakého dôvodu zabudnú na hliníkovú fóliu.

Prehltnutie hliníkovej fólie

Je jasné, že nikto nepohryzne kúsok fólie a nezačne ju žuť .

Ale to je presne to, čo sa stane, keď fóliu zahrejete na vysokú teplotu. Kvôli horúčave sa vo fólii vytvárajú drobné trhliny, ktoré spôsobujú odlupovanie vločiek a vstup do jedla. Sú neviditeľné voľným okom a prehltnete ich!

Chemické lúhovanie

Dokonca aj keď váhy nespadajú, môžete stále náhodne spôsobiť chemické vylúhovanie hliníka pomocou niektorých korenín alebo kyslých produktov (ako citróny) vo varení.

Essam Zubaidi zistil, že pri príprave len jednej misky v hliníkovej fólii môžete vylúhovať až 400 mg hliníka!

„ČÍM VYŠŠIA JE TEPLOTA, TÝM VÄČŠIE JE VYLÚHOVANIE. FÓLIU NIE JE MOŽNÉ POUŽIŤ NA VARENIE A NEMOŽNO JU POUŽÍVAŤ S PARADAJKAMI, CITRUSOVOU ŠŤAVOU A KORENÍM.

Svetová zdravotnícka organizácia uvádza maximálnu povolenú dennú dávku 60 mg hliníka.

Vdychujete kovy

Tento kov nie je potrebné prehltnúť, aby sa dostal do vášho tela. Ak nezakryjete ústa a nos, pečenie jedla vo fólii na grile, hliníkové častice sa môžu dostať do vášho tela cez dýchací trakt.

Dym uvoľnený počas ohrevu nesie mikroskopické hliníkové vločky, ktoré možno ľahko vdýchnuť a nevšimnete si ich!


Je jasné, že ťažké kovy sú nebezpečné pre zdravie. Tu je niekoľko tipov, ako sa chrániť pred týmto jedom:

1. Nepoužívajte hliníkovú fóliu v kuchyni! Môže sa použiť len na zabalenie studeného jedla do chladničky.

2. Neskladujte korenie, paradajky a citrusové plody vo fólii. Kyseliny lúhujú hliník priamo do jedla!

3. Odhoďte hliníkový riad. Čo najskôr si kúpte hrnce z nerezovej ocele.

4. Ak je to možné, vymeňte hliníkovú fóliu za pergamen.

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>