Tekvicové palacinky, lahodný a špeciálny jesenný recept na raňajky

Vážení hostiteľky, chcem vám ponúknuť lahodný a špeciálny jesenný recept na raňajky. Tekvicové palacinky sú chutné, užitočné a veľmi aktuálne, pretože práve teraz, keď príroda sama o sebe prináša lahodné tekvice, môžeme potešiť našich milovaných s nádhernými raňajkami!

Tekvicové palacinky

Zloženie na tekvicové palacinky:

  • Tekvicové pyré – 200 gramov
  • Vajcia – 2 ks
  • Múka – 200 gramov
  • 4 lyžice cukru
  • Pohár mlieka
  • 30 gramov oleja alebo masla
  • Prášok na pečenie – 10 gramov
  • Soľ – štipka na chuť
  • Med alebo džem – na zalievanie hornej časti

Ako variť tekvicové palacinky:

Krásne a nadýchané, na jeseň zlatožlté palacinky sú pomerne dietne, pretože sú vyprážané bez oleja. To je skvelá možnosť raňajok pre dospelých i batoľatá.

Na výrobu tekvicového pyré nakrájajte tekvicu na kocky a dajte ju do rúry. Pečte pri teplote 190 stupňov, kým nie je mäkká, potom všetko rozmiešajte pomocou mixéra.

Rozmiešajte vajcia a cukor, pridajte trochu soli. Pridajte to naše hotové tekvicové pyré a maslo (roztopíme ho predtým). Táto hmota by mala byť šľahaná, potom pridať mlieko, múku (miešať s práškom do pečiva) a potom znovu rozmiešať. Budete mať cesto, ktoré by malo byť niečím medzi konzistenciou cesta na palacinky.

Palacinky sa vyprážajú bez pridania oleja na strednom teple na oboch stranách. Môžete ich podávať s medom, nutellou a džemom. Ale pre mňa je tekvica veľmi chutná (a zdravá) s medom.

ZDROJ:di-via.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>