Dnes sme vám priniesli recept na pomazánku vyrobenú z jednoduchých surovín a tiež na slávnostnom stole. Môžete ju použiť na hrianky, ale ja ju dávam aj do mäsa, fantázia.
zloženie:
- 3 kg rajčiakov
- 300 g cibule
- 500 g papriky
- 1 kg papriky
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 0,5 pohára oleja
- 0,5 šálky octu
- 2 lyžice soli
- 2 lyžice cukru
- korenie na chuť
príprava:
Umyte rajčiaky, prerežte každý kus na 2 alebo 4 kusy, v závislosti od veľkosti rajčiaka. A zomeľte na robote alebo mäsovom mlynčeku.
Cibuľu očistite a narežte. Papriku odlúpnite, odstráňte osivo a nakrájajte. Cibuľa, paprika tiež zomeľte.
Vložte mleté paradajky do hrnca a pridajte cibuľu a papriku.
Primiešajte rozdrvený cesnak, soľ, cukor a olej, dajte variť. Varte na pomalom ohni tak dlho, pokiaľ sa nezačne variť. Keď sa omáčka začne variť, pridajte ocot a potom ho premiešajte. Varte omáčku pomalým ohňom na 1 hodinu, potom ju odstavte a ochutnáte.
Dajte hotovú omáčku do pohárov a zatvorte ich, nechajte ju vychladnúť hore nohami, pokrytú prikrývkami, aby sa ochladila.
ZDROJ:ketkes.com