Táto domáca šunka nemá konkurenciu, keď ju len raz vyskúšate pripraviť, v živote na tie v supermaketoch nepozriete

Kto nemá rád šunku? Vždy sa na ňu tešíme na sendvičoch alebo keď je použitá v šalátoch. Ale teraz je problém kúpiť vysoko kvalitnú šunku nie je tak jednoduché. Snažili sme sa kúpiť drahú šunku v nádeji, že to nepoškodí telo. Ale prečo utrácať peniaze za výrobky z pochybného pôvodu, pokiaľ je možné variť šunku doma a mať istotu v kvalite.

Snažte sa variť šunka doma a už nikdy nebudete chcieť, kúpiť ju v obchode.

zloženie:

  • mäso bravčové 1,5 kg
  • voda 1 liter
  • soľ 100 g
  • koriander 1 lyžičku
  • nové korenie 5 ks
  • čierne korenie 5 ks
  • bobkový list 1 ks

príprava

Najskôr je potrebné, variť osolenú vodu, pridajte korenie a bobkový list. Varte nálev po dobu 1 minúty a odstrániť z tepla.

nbnhj

Počkajte, kým sa ochladí, a natiahnite ju do veľkej striekačky. Nastriekajte ju na rôzne miesta a hĺbky mäsa, tento trik mu pomôže lepšie získať nasýtenú chuť.

Do zostávajúceho nálevu je kladené mäso. Umiestnite na mäso na hornú stranu veko alebo veľký tanier a umiestniť na hornú časť ťažký predmet. Nechať mäso marinovať po dobu 3 dní do chladničky. Nezabudnite, že budete potrebovať každý deň otáčať mäso aby bolo rovnomerné nasiaknuté.

Po 3 dňoch zabaliť do fólie a zatiahnúť špagátom.

Teplota vody v panvici, sa zahreje na 80 stupňov a dá sa do nej šunka. Je dôležité, aby voda nevrela, inak je mäso len varené. Nedovoliť nárast teploty a mäso variť po dobu 2,5 hodiny.

Zalejeme šunku studenou vodou, úplne necháme vychladnúť a umiestnite na niekoľko hodín do chladničky.

Vaša domáca šunka je pripravená. Dobrú chuť!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>