Tiramisu je nepochybne najznámejší taliansky dezert. Môžete si ju vychutnať v každej talianskej reštaurácii a teraz častejšie av mnohých kaviarňach. Môžete si ho pripraviť aj sami doma. Dnes vám ukážeme, ako na to!
Ingrediencie:
- 500 g dlhé piškóty
- 500 g Mascarpone
- 2 ks žĺtok
- 1 ks smotana na šľahanie 33
- podľa chuti kakao
- 2 ks vanilkový cukor
- 500 ml silnej čiernej kávy
- podľa chuti amaretto
Postup:
Pripravíme si krém: vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Do misy dáme Mascarpone, 2 žĺtky a 2 vanilínové cukre, spolu vyšľaháme. Pridáme šľahačku a jemne premiešame. Piškóty namočíme do čiernej kávy a poukladáme na tácku vedľa seba.
Vrch polejeme likérom Amaretto. Na piškóty natrieme krém a naň opäť poukladáme vrstvu piškót, ktoré sme namočili do čiernej kávy. Opät polejeme likérom a dáme krém.
Vrch posypeme kakaovým práškom. Uložíme na pár hodín do chladničky.
Dobrú chuť!:)
ZDROJ:krokdozdrowia.com