Takto chutnú krkovičku ste ešte nejedli. Stačí k nej pridať trochu kapusty a bude chutná ako nikdy predtým

Vyskúšajte tento recept a určite sa vám táto pochúťka zapáči.

Potrebné suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 kg kyslej kapusty
  • vývar (pol hrnčeka)
  • 2-3 lyžice oleja
  • soľ, korenie, mletú papriku, sušený cesnak

Príprava krkovičky:

Krkovičku necháme vcelku. Zvrchu ju narežeme, akoby sme z nej chceli vytvoriť pláty. 2.) Vznikne nám z nej pekný obrazec harmoniky, avšak treba si dať pozor, aby sme ju neprekrojili.
Musí zostať v jednom kuse. Krkovičku ochutíme soľou, dobre ju okoreníme a medzi jej zárezy vložíme nakrájané kúsky cibule.

Krkovičku v takejto zmesi necháme marinovať. Pokojne ju môžeme nechať v chladničke aj celú noc.
Keď je krkovička pripravená, do zárezov ešte pridáme kyslú kapustu.
Celé mäso opäť prikryjeme kapustou.Potom na ňu vylejeme vývar, aby bolo mäso šťavnaté a zakryjeme misu.
Krkovičku pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, približne 2 hodiny.
Krkovičku po jej dopečení podávame.  Prajeme dobrú chuť!

ZDROJ:nosalty.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>