Vyskúšajte tento recept a určite sa vám táto pochúťka zapáči.
Potrebné suroviny:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 1 veľkú cibuľu
- 1 kg kyslej kapusty
- vývar (pol hrnčeka)
- 2-3 lyžice oleja
- soľ, korenie, mletú papriku, sušený cesnak
Príprava krkovičky:
Krkovičku necháme vcelku. Zvrchu ju narežeme, akoby sme z nej chceli vytvoriť pláty. 2.) Vznikne nám z nej pekný obrazec harmoniky, avšak treba si dať pozor, aby sme ju neprekrojili.
Musí zostať v jednom kuse. Krkovičku ochutíme soľou, dobre ju okoreníme a medzi jej zárezy vložíme nakrájané kúsky cibule.

Krkovičku v takejto zmesi necháme marinovať. Pokojne ju môžeme nechať v chladničke aj celú noc.
Keď je krkovička pripravená, do zárezov ešte pridáme kyslú kapustu.
Celé mäso opäť prikryjeme kapustou.Potom na ňu vylejeme vývar, aby bolo mäso šťavnaté a zakryjeme misu.
Krkovičku pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, približne 2 hodiny.
Krkovičku po jej dopečení podávame. Prajeme dobrú chuť!

ZDROJ:nosalty.hu