Syrové slimáky. Stačí nechať vykysnúť cesto a pridať špeciálne jednoduchú náplň. Z tej vône budú každému v okolí budú tiecť slinky

Krehké a voňavé syrové slimáky sú fantastickým slaným pečivom, ktoré sa hodia na akúkoľvek príležitosť. Jemnučké vo vnútri a chrumkavé na povrchu – kto by si túto kombináciu nezamiloval? Tieto Syrové slimáky sú dôkazom, že chutné cesto sa dá upiecť aj bez vajec. Vyskúšajte si ich pripraviť podľa nasledujúceho receptu a garantujeme Vám, že si je viac už v obchode nekúpite.

Pokiaľ nepatríte k zarytým „cukroholikom“ alebo len máte chuť na niečo slané, tieto syrový slimáky sú tou najlepšou voľbou. Možno by ste ich však mali pripraviť z dvojitej dávky, pretože vždy bleskurýchlo zmizne.

Čo budete potrebovať:

Na cesto:

  • 800 g hladkej múky
  • 1 dl slnečnicového oleja
  • 1 čl cukru
  • 1/2 l teplého mlieka
  • 50 g droždia

Na náplň:

  • 250 g mäkkého masla
  • 3 žĺtky
  • 1 polievkovú lyžicu soli
  • Na posypanie:
  • 200 g tvrdého syra
  • rasca (podľa chuti)
  • 1 vajce
  • Postup:

    Do misy si vylejeme trochu z pripraveného mlieka. Mlieko by malo byť mierne teplé. Rozdrobíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku cukru. Z pripravenej múky odoberieme jednu lyžicu a pridáme k mlieku s droždím. Všetko zamiešame a necháme kysnúť.

    K pripravené múke pridáme štipku soli a zamiešame. Pridáme zvyšok mlieka, olej a všetko dobre premiešame. Následne pridáme kvások a začneme miešať cesto. Následne ho môžeme rozdeliť na štyri časti a necháme znova kysnúť.

    Medzitým si pripravíme náplň, ktorá robí toto cesto jemnejším. Do mäkkého masla pridáme 3 žĺtky a lyžicu soli a poriadne vmiešame. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme a maslovú plnku na neho rovnomerne rozotrieme.

    Keď je náplň rozotrená, celé cesto začneme stáčať ako závin. Následne ho nakrájame na kúsky, ktoré predstavujú jednotlivé slimáky. Každý kúsok teraz potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom a trochou rasce.

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 25 až 30 minút, kým nie sú slimáky krásne zlatisto

  • ZDROJ:nosalty.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>