Syrové prsty, skvelé a jednoduché raňajky, ktoré sa vám svojou mäkkosťou stopia v ústach

SUROVINY
  • tvaroh – 300 g
  • maslo – 200 g
  • vajíčko – 1 ks
  • cukor – 1 šálka
  • múka- 2.5 poháre
  • soľ – 0,5 čajová lyžička
POSTUP

Preosiať múku  cez sito. Mierne sploštiť stred múky pre vytvorenie drážky. Tam dáme tvaroh. Pokryť s plátkami masla a troškou soli. Posypeme kryštálovým cukrom. Premiešame, ale nie s rukami, nedotýkajte sa ho, aby sa maslo nezačalo topiť. Vytvoriť znovu priehlbinu a dať vajce. Rýchlymi pohybmi vajcia zmiešame s cestom a do klbka. Zabaľte cesto do plastovej fólie. Dať do chladničky na pár hodín. Polovicu cesta vyvaľkáme do tenkej vrstvy. Posypeme cukrom. Rozdíme do 14-16 trojuholníkov. A nakoniec „prsty“ stáčame, začíname so širokým koncom. Položte rožky na plech vymastený s maslom. Pečieme asi 15 minút v predhriatej rúre 150C.

ZDROJ:GOTOVIM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>