Svieža mandarínkovo maková torta, príprava jednoduchá a chuť famózna

Už ste niekedy robili makovú tortu? Ak nie, máme pre Vás fantastický recept, ako ju pripraviť. A keď do plnky pridáte mandarínky, to ešte len bude pochúťka.

Maková torta s mandarínkami

Cesto:

  • 3 ks vajcia
  • 70 g cukru kryštálového
  • 50 g maku
  • 30 g polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva

Krém:

  • 500 g biely jogurt
  • 5-6 lyžíc kryštáľového cukru
  • 15 g želatíny
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 3 ks mandarínky

Na zdobenie:

  • smotana na šľahanie
  • práškový cukor
  • mak
  • mandarínky

Postup:

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie (26 cm), dno vyložíme papierom a rúru predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a pri konci miešania vareškou primiešame mak, prášok do pečiva a múku. Cesto dáme do formy a dáme piecť dozlata.
  3. Upečené cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
  4. Jogurt dáme do hrnca, pridáme cukor, želatínu, vanilku a ohrievame, kým sa cukor a želatína nerozpustí. Odložíme s ohňa a necháme mierne vychladnúť. Potom primiešame vyšľahanú šľahačku a mandarínky.
  5. Dáme na vychladnuté cesto, pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
  6. Po stuhnutí zdobíme boky šľahačkou, na vrch dáme mandarínky, posypeme makom a môžeme krájať.
  7. Dobrú chuť.

ZDROJ: Citromhab

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>