Už ste niekedy robili makovú tortu? Ak nie, máme pre Vás fantastický recept, ako ju pripraviť. A keď do plnky pridáte mandarínky, to ešte len bude pochúťka.
Maková torta s mandarínkami
Cesto:
- 3 ks vajcia
- 70 g cukru kryštálového
- 50 g maku
- 30 g polohrubej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Krém:
- 500 g biely jogurt
- 5-6 lyžíc kryštáľového cukru
- 15 g želatíny
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 300 ml smotany na šľahanie
- 3 ks mandarínky
Na zdobenie:
- smotana na šľahanie
- práškový cukor
- mak
- mandarínky
Postup:
- Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie (26 cm), dno vyložíme papierom a rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a pri konci miešania vareškou primiešame mak, prášok do pečiva a múku. Cesto dáme do formy a dáme piecť dozlata.
- Upečené cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
- Jogurt dáme do hrnca, pridáme cukor, želatínu, vanilku a ohrievame, kým sa cukor a želatína nerozpustí. Odložíme s ohňa a necháme mierne vychladnúť. Potom primiešame vyšľahanú šľahačku a mandarínky.
- Dáme na vychladnuté cesto, pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí zdobíme boky šľahačkou, na vrch dáme mandarínky, posypeme makom a môžeme krájať.
- Dobrú chuť.
ZDROJ: Citromhab