Sviatočná roláda: Keď sa ju naučíte, budete hviezdou pre každú návštevu

Táto šunková roláda je ideálna na výnimočné príležitosti ako súčasť švédskeho stolu. Jej príprava je nenáročná a najlepšie je ju pripraviť deň pred hostinou.

Čo budete potrebovať:

  • 25 dkg šunky nakrájané na plátky
  • 1 kg mrazenej zeleninovej zmesi (kukurica, hrášok, mrkva, zemiaky na kocky)
  • 3 ks zaváraných uhoriek
  • 10 vajíčok
  • 450 g majonézy
  • 450 g kyslej smotany
  • 1 PL horčice
  • korenie podľa chuti
  • 1 lyžičku práškového cukru
  • 1/2 bujónu
  • 1,5 dl vody
  • 25 g želatíny

 

 

Postup:

Vajíčka uvaríme natvrdo, po vychladnutí ich očistíme.

Uvaríme mrazenú zeleninu a po vychladnutí k nej pridáme na kocky nakrájané uhorky.

Bujón a želatínu povaríme vo vode a necháme vychladnúť.

Zmiešame majonézu, smotanu, horčicu, korenie a práškový cukor a prilejeme želatínu.

Dve formy na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a potom povrch obložíme šunkou. Približne do polovice formy zalejeme šalátom a vložíme do každej formy po 5 vajíčkach. Do foriem vylejeme zvyšok šalátu a prikryjeme šunkou. Necháme stuhnúť na noc v chladničke.

Dobrú chuť!

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>