Suroviny na prípravu tejto dobroty:
Suchár:
- Vajcia – 3 ks
- Hnedý cukor – 1 šálka
- Mlieko – 1 šálka
- Prášok do pečiva – 7 g
- Pšeničná múka – 2 šálky
- Kakaový prášok – 2 polievkové lyžice
- Soľ (štipka) – 1
- Rastlinný olej – 2 polievkové lyžice
Puding:
- Puding vanilkový (40 gramov) – 2 balíčky
- Mlieko – 1 liter
- Cukor hnedý – 8 lyžíc
Postup:
Prvé uvariť sušienku
Preosiať múku s práškom do pečiva a kakaom, pridáme soľ, zamiešame. Vymiešame v mixéri asi dve minúty, potom postupne, po jednej polievkovej lyžici, pridáme hnedý cukor, aj naďalej miešame asi 5-6 minút. Pridávame v niekoľkých etapách do vaječnej zmesi, suché prísady, premiešajte lyžicou pohybovať smerom nadol. Pridať rastlinný olej. Postupne sa pridáva mlieko (zohriate v mikrovlnke), za stáleho miešania, pohybmi odhora až dole.
Suchár sa naleje do štvorcového tvaru s rozmermi 23 * 23 cm, lemovaný pergamenom. Upiecť tortu v predhriatej rúre na 180 stupeňov po dobu asi 25 minút. Skontrolujte pripravenosť suchára špáradlom. Necháme sušienku úplne vychladnúť.
Kým sa torta vychladne, pripravíme vanilkový puding .
V mise miešame suché zmesi vanilkový puding a hnedého cukru. Pridám 8 lyžíc mlieka a dôkladne premiešajte. Pridáme k pripravenej zmesi len varené mlieko, dobre premiešame. V mikrovlnnej rúre zohrejeme puding pri plnom výkone po dobu 1 minúty v rozdelených dávkach a nasleduje miešanie. Puding zakryjeme fóliou a dať trochu vychladnúť.
Potom si sušienku nakrájame na pásy a spravíme si formu ako je hotový koláč v tvare E.Do otvorov nalejeme vychladnutý puding a prikryjeme znovu sušienkov. Tvar si môžete spraviť ľubovoľný. Môžete spraviť aj do cesta prehľbenie a odrobinky s prehĺbenia použijete na vrch koláča.
Hotový puding dezert dáme do chladničky, najlepšie cez noc. Dezert nakrájané na kúsky.
ZDROJ:myjane.ru