Šupky z jabĺk v žiadnom prípade nevyhadzujte, aj tie sa dajú využiť

Ako je známe, tak práve pod šupkou a v nej je to najväčšie množstvo prospešných látok. Jablkové šupky môžete usušiť a potom ďalej používať, buď sa dajú jesť samotné, alebo ako prísada do zdravých ovsených vločiek, müsli, tyčiniek či ako prísada do čajov.

Nápoj z jablkových šupiek

Z jablkových šupiek sa tiež dá uvariť nálev. Uvarte vodu, nechajte ju trochu vychladnúť a potom s ňou zalejte ľubovoľné množstvo jablčných šupiek. Tento nápoj je nielen veľmi lahodný, ale tiež veľmi prospešný pre naše zdravie, predovšetkým pre tráviaci systém. Zlepšuje trávenie, pomáha pri prechladnutí a funguje aj ako dobrý prostriedok na upokojenie pred spaním. Ak chcete nápoj využiť pri prechladnutí, účinok nápoja ešte posilníte, ak pridáte trochu strúhaného zázvoru alebo trochu škorice, klinčekov, medu a citrónovej šťavy.

ZDROJ:nosalty.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>