Milovníci smotanového koláča sú často jedným z najobľúbenejších zákuskov. Aby ste si tento obľúbený dezert mohli užiť, nemusíte chodiť do cukrárne, ale môžete si ho pripraviť aj doma pomocou jednoduchého receptu.
Suroviny:
- 1 balíček lístkového cesta
Na krém:
- 1 l mlieka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 4 žĺtky
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 Zlaté klasy
- 4 bielky
- 2 lyžice kryštálového cukru
Postup:
Lístkové cesto rozdeľte na dve časti. Každú časť rozvaľkajte na tenký plát. Vložte na hlboký plech a osobitne upečte v horúcej rúre (200 °C). Jeden plát si ešte pred pečením pokrájajte na plechu na pásy.
recept postupPripravte si krém. V troške mlieka zmiešajte Zlaté klasy, múku, cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Vlejte to do zvyšného vriaceho mlieka a uvar hustý krém. Bielky vyšľahajte s cukrom a pridaj do teplého krému. Nebojte sa tohto kroku – sneh do teplého krému. Vyjde to 🙂
recept postupKrém rovnomerne rozotrite na upečený, vychladnutý plát cesta a prikryte pokrájanými pásmi. Na krém môžete dať šte šľahačku. Vyšľahajte sladkú smotanu s trochou cukru a natrite na vychladnutý krém.
Vrch posypte práškovým cukrom alebo polejte čokoládou.
Dobrú chuť!
ZDROJ:zadovoljna.dnevnik.hr