Super rýchly krémeš, hotový za 20 minút

Milovníci smotanového koláča sú často jedným z najobľúbenejších zákuskov. Aby ste si tento obľúbený dezert mohli užiť, nemusíte chodiť do cukrárne, ale môžete si ho pripraviť aj doma pomocou jednoduchého receptu.

Suroviny:

  • 1 balíček lístkového cesta

Na krém:

  • 1 l mlieka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 4 žĺtky
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 Zlaté klasy
  • 4 bielky
  • 2 lyžice kryštálového cukru

Postup:

Lístkové cesto rozdeľte na dve časti. Každú časť rozvaľkajte na tenký plát. Vložte na hlboký plech a osobitne upečte v horúcej rúre (200 °C). Jeden plát si ešte pred pečením pokrájajte na plechu na pásy.

recept postupPripravte si krém. V troške mlieka zmiešajte Zlaté klasy, múku, cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Vlejte to do zvyšného vriaceho mlieka a uvar hustý krém. Bielky vyšľahajte s cukrom a pridaj do teplého krému. Nebojte sa tohto kroku – sneh do teplého krému. Vyjde to 🙂

recept postupKrém rovnomerne rozotrite na upečený, vychladnutý plát cesta a prikryte pokrájanými pásmi. Na krém môžete dať šte šľahačku. Vyšľahajte sladkú smotanu s trochou cukru a natrite na vychladnutý krém.
Vrch posypte práškovým cukrom alebo polejte čokoládou.

Dobrú chuť!

ZDROJ:zadovoljna.dnevnik.hr

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>