Šťavnatý jablkový koláč so smotanou. Jednoduchý a ideálny na posedenie pri poobedňajšej kávičke

Predstavuje veľmi jednoduchý a rýchly jablkový koláč. Jeho šmrnc dáva bohatá jablková chuť v kombinácii s jemnou zakysanou smotanou.

Jablkový koláč so smotanou

ZLOŽKY

  • 1 kg jabĺk
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 150 g masla
  • 0,5 lyžičky kyslej smotany
  • 0,5 lyžičky sódy
  • 1 vajíčko
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 lyžička octu

PRÍPRAVA

Dve polievkové lyžice múky necháme na smotanu a zvyšok je spojený so zmäknutým maslom, nalejte polovicu pohára vody a dobre premiešajte.
Pridajte sódu. Vytvorte jemné cesto, ktoré sa nebude držať na rukách. Narežte jablká, odlúpnite jadro, nakrájajte na tenké plátky. Pokúste použiť jablká rôznych odrôd. Ešte chutnejšie, ak budete mať sladké a kyslé. Trik je, že chuť bude bohatšia a priestrannejšia.
Cesto, vložte ho do mazanej formy a nejakým spôsobom poukladajte plátky jabĺk. Môžete posypať jablkami na škoricu a cukor, to je na vás. Na výrobu krému: zmiešajte cukor, kysnutú smotanu, vajce a dve polievkové lyžice múky. Všetko zmiešajte. Krém by mal byť dosť tekutý.
Nalejte smotanu na cesto s jablkami. Vložte ho do rúry, zahrejte na 200 stupňov a pečte po dobu 40-50 minút. Skontrolujte koláč so špízou. Nechajte koláč vychladnúť vo forme a potom ho vytiahnite. Posypte ho práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

ZDROJ:takprosto.cc

 

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>