Šťavnaté a chutné mäsové gule v luxusnej paradajkovej omáčke

Pripravte si naj šťavnatejšie a najchutnejšie mäsové gule z mletého mäsa v paradajkovej omáčke.

Budú skvelým doplnkom k zemiakom alebo inej prílohe. Uvidíte, vaša rodina ich bude milovať. Okrem toho sú pripravené raz dva.

Suroviny:

  • 500 g mletého mäsa (najlepšie morčacieho alebo kuracieho)
  • 200 g uvarenej ryže
  • 1 vajíčko
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL hladkej múky alebo strúhanky
  • 2 PL nasekanej čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate
  • 1 ČL sušeného oregana
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 x 400 g konzerva lúpaných sekaných paradajok
  • 1 – 2 ČL cukru
  • parmezán
  • olivy

Postup:

Rúru predhrejte na 190 stupňov. V mise zmiešajte mleté mäso, uvarenú vychladnutú ryžu, múku alebo strúhanku, vajíčko, prelisovaný cesnak, nasekanú bazalku, sušené oregano, soľ a korenie.

Dôkladne rukami premiešajte a za pomoci naolejovaných dlaní tvarujte guľky. Misu vymažte olivovým olejom a guľky do nej naukladajte. Pparadajky rozmixujte s cukrom a soľou podľa chuti a guľky zalejte. Pečte približne 45 minút. Pred servírovaním posypte parmezánom. Podávajte s olivami a čerstvým pečivom alebo s cestovinou či zemiakmi.

ZDROJ:lifter.com.ua

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>