Pripravte si naj šťavnatejšie a najchutnejšie mäsové gule z mletého mäsa v paradajkovej omáčke.
Budú skvelým doplnkom k zemiakom alebo inej prílohe. Uvidíte, vaša rodina ich bude milovať. Okrem toho sú pripravené raz dva.
Suroviny:
- 500 g mletého mäsa (najlepšie morčacieho alebo kuracieho)
- 200 g uvarenej ryže
- 1 vajíčko
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL hladkej múky alebo strúhanky
- 2 PL nasekanej čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate
- 1 ČL sušeného oregana
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 x 400 g konzerva lúpaných sekaných paradajok
- 1 – 2 ČL cukru
- parmezán
- olivy
Postup:
Rúru predhrejte na 190 stupňov. V mise zmiešajte mleté mäso, uvarenú vychladnutú ryžu, múku alebo strúhanku, vajíčko, prelisovaný cesnak, nasekanú bazalku, sušené oregano, soľ a korenie.
Dôkladne rukami premiešajte a za pomoci naolejovaných dlaní tvarujte guľky. Misu vymažte olivovým olejom a guľky do nej naukladajte. Pparadajky rozmixujte s cukrom a soľou podľa chuti a guľky zalejte. Pečte približne 45 minút. Pred servírovaním posypte parmezánom. Podávajte s olivami a čerstvým pečivom alebo s cestovinou či zemiakmi.
ZDROJ:lifter.com.ua