Populárna ryža kosinaki, ktorá sa predáva v obchodoch po celom svete, môže byť pre vaše deti veľmi škodlivá!
Podľa najnovšieho výskumu sa v produktoch v ryži zistili karcinogénne látky.
Po preskúmaní 120 výrobkov v ryži našli vysoký obsah arzénu!
Na základe získaných výsledkov bola vláde odporučená, aby zrevidovala svoje diétne odporúčania pre ryžu. Povedali, že deti by nemali jesť ryžu alebo ryžové výrobky, ako napríklad ryžovú kašu, ryžové rezance alebo obilniny, ktoré obsahujú vzduchovú ryžu, viac ako raz za dva týždne. A pokiaľ ide o sladkosti zo vzdušnej ryže, treba sa im vyhnúť!
Ryžový chlieb a kozinaki – nepriateľ číslo 1!
„Už vieme, že ryža obsahuje arzén. Niektoré výrobky obsahujú pomerne vysokú úroveň tejto látky. Okrem iného odporúčame, aby deti mladšie ako šesť rokov nekonzumovali ryžové sladkosti. Pokiaľ ide o zvyšok, ich použitie je možné, ale len s mierou, ale záleží aj na celkovom objeme spotreby ryža „ , – povedal Emma Kholdin, toxikológ.
Dospelí, ktorí konzumujú veľké množstvo ryže a jedia viac ako 7-krát týždenne, by mali okamžite znížiť túto sumu.
„Ak budete jesť ryžu viac ako 7-krát za týždeň, dôrazne vám odporúčam znížiť túto sumu,“ dodala.
Vo väčšine výrobkov známych ryžových výrobkov bola hladina arzénu vyššia ako povolená rýchlosť.
Čo sa deje s arzénom a ryžou?
Arzén – karcinogén, po chronickej expozícii môže spôsobiť nádory na koži, pľúcach, močového mechúra, rovnako ako v pečeni, obličkách a prostaty. Chronická expozícia anorganického arzénu môže byť tiež príčinou kardiovaskulárnych ochorení , zlyhanie pečene, chronickým kašľom, cukrovky a neurologických ochorení, najmä u detí.
V posledných rokoch prilákala záujem vedcov o prítomnosť anorganického arzénu v detskej ryži a ryžových výrobkoch. Obsah arzénu v ryži závisí od jeho triedy, miesta výsadby, metódy pestovania, ako aj spôsobu prípravy (celé zrná často obsahujú viac arzénu než leštenej ryže).
Podeľte sa so svojimi blízkymi, varujte ich pred nebezpečenstvom!
ZDROJ:FITHACKER.RU