Ako urobiť mascarpone syr – mäkký a ľahký smotanový syr. V Taliansku (Lombardsko), to je široko používaný ako náhrada masla a smotany na sendviče, omáčky a dresingy a dezertov, samozrejme. Vzhľadom k tomu, že sa dá kúpiť mascarpone v obchodoch, my vám ho ponúkame vám variť doma. Tento proces je pomerne jednoduchý a časovo pomerne náročný. Nepotrebujete špeciálne náradie ani žiadne tvrdé prísady. V skutočnosti, budete potrebovať iba dve zložky: kvalitnú smotanu a citrónovú šťavu. Poďme variť?
Prísady na mascarpone:
- 900 ml smotany na šľahanie (čím vyšší je obsah tuku, tým lepšie)
- 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
Ako vyrobiť syr mascarpone:
Pridajte smotanu do panvice na miernom ohni a priviesť ich na teplotu 88 ° C. Určite požadovanú teplotu z kuchynským teplomerom a bez neho – pokiaľ sa neobjavia prvé známky varu, to znamená, hneď vypnúť.
Ak dáme preč z tepla, pridajte citrónovú šťavu a znovu dáme variť syr ešte po dobu 5 minút za stáleho miešania. Teplota ohrevu by mala zostať rovnaká – 88 ° C. Preto, ak je to nevyhnutné, stlmte oheň. Pre ovládanie teploty bude pohodlnejšie, ak si dáte krém do vodného kúpeľa.
Akonáhle krém zhustne natoľko a získa krémovú konzistenciu, vyberte ho z tepla. Syr sa ochladí na teplotu miestnosti za stáleho miešania po dobu asi 30 až 45 minút.
Mascarpone syr je pripravený!
Ak si myslíte, že konzistencia syra nie je dostatočne jednotná, môžete miešať mixérom. Smotanový syr môže byť uložený v čistej uzavretej nádobe v chladničke po dobu jedného týždňa.
ZDROJ:POVARY.RU