Chutné, rýchle a pohodlné – tieto slová charakterizujú dokonale pečivo z lístkového cesta. Je tiež dôležité, že toto cesto otvára široký priestor pre kulinárske experimenty.
Dnes si ukážeme špirálky z lískového cesta, ktoré sú mimoriadne chutné.
Špirála koláč
ZLOŽENIE
- 500 g lístkového cesta
- 1 vajce
- 30 gramov sezamu
- 100 g tvrdého syru
- 80 g olív
- 100g zelenej fazuľky
- bylinky
PRÍPRAVA
-
- Rozvaľkať lístkové cesto. Narežeme na 4 prúžky v šírke asi 8 cm.
Nastrúhame syr.
Zelené fazuľky z ľahka smažíme to v rastlinnom oleji. Nezabudnite pridať soľ.
Na každý pás cesta nasypeme syr a olivy s fazuľou. V prípade potreby posypeme bylinkami.
Rólujeme pásy z rolí. Na jednej strane potrieme rozšľahaným vajcom alebo vodou.
Do menšej formy vložíme pergaménový papier a vytrieme olejom.
Zvinutú rolku vložíme do formy otáčaním aby sme vytvorilitvar špirály. Potrieme koláč s rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.
Piecť v predhriatej rúre pri teplote 180 ° C asi 20 minút.
Koláč môžeme plniť aj sladkými plnkami, podľa vašej chuti.
ZDROJ:TAKPROSTO.CC