Špirály z lískového cesta, plnené syrom, olivami a fazuľkou, sú mimoriadne chutné

Chutné, rýchle a pohodlné – tieto slová charakterizujú dokonale pečivo z lístkového cesta. Je tiež dôležité, že toto cesto otvára široký priestor pre kulinárske experimenty.

 Dnes si ukážeme špirálky z lískového cesta, ktoré sú mimoriadne chutné.

Špirála koláč

ZLOŽENIE

  • 500 g lístkového cesta
  • 1 vajce
  • 30 gramov sezamu
  • 100 g tvrdého syru
  • 80 g olív
  • 100g zelenej fazuľky
  • bylinky

PRÍPRAVA

    1. Rozvaľkať  lístkové cesto. Narežeme na 4 prúžky v  šírke asi 8 cm.

 Nastrúhame syr.

Zelené fazuľky z ľahka smažíme to v rastlinnom oleji. Nezabudnite pridať soľ.

Na každý pás cesta nasypeme syr a olivy s  fazuľou. V prípade potreby posypeme bylinkami.

Rólujeme pásy z rolí. Na jednej strane potrieme rozšľahaným vajcom alebo vodou.

 Do menšej formy vložíme pergaménový papier a vytrieme olejom.

Zvinutú rolku vložíme do formy otáčaním aby sme vytvorilitvar špirály. Potrieme koláč s rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.

Piecť v predhriatej rúre pri teplote 180 ° C asi 20 minút.

Koláč môžeme plniť aj sladkými plnkami, podľa vašej chuti.

   ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>