Špeciálny recept na domáci celozrnný chlieb, jeho chuť a aróma vás očarí 

Dnes čerstvé, prírodné pečivo ťažko nájdete na obchodných regáloch. Ale nájsť domáci a mäkký, s kôrkou, je skutočná rarita.

Ponúkame Vám recept na varenie celozrnného chleba, ktorý sa veľmi ľahko pripravuje. Jeho chuť a aróma vás očaríí!

Recept na celozrnný chlieb

zloženie:

  • pol pohára pšeničnej múky
  • 0,5 kg celozrnnej múky
  • 1 polievková lyžica krupice
  • 20 gramov čerstvého droždia
  • štvrť šálky olivového oleja
  • 0,3 litra vody
  • 3 lyžičky ľanových semien
  • 3 čajové lyžičky sezamu

Varenie:

Prvá vec, zmiešajte všetky druhov múky, postupne pridávajte kvasinky. Je lepšie to robiť s pomocou rúk. Zostáva pridať vodu, maslo a soľ a miesiť cesto. Keď je cesto pripravené, pridajte sezamové a ľanové semená. Je potrebné posunúť cesto na pohodlné a teplé miesto. Nechajte ho stáť asi hodinupod vlhkou kuchynskou utierkou. Potom ho presuňte na dosku a nechajte ho stáť ešte 15 minút. Zostáva len opäť jemne vymiesiť cesto a vložiť ho do nádoby na pečenie chleba, posypané múkou. Teplota pečenia – 220 stupňov. Môžete zakryť formu s niečím vhodným tak, aby vrchol nespálil. Pečeme 25-35 minút. Keď sa objaví zlatá kôra, môže byť vyňatý domáci chlieb. Zostáva len rozrezať a užívať si ho.

ZDROJ:headinsider.net

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>