Klasický koláč „Spartacus“ originálny recept
Na cesto:
- múka – 325 g
- maslo – 0,5 balíka
- granulovaný cukor – 190 g
- med – 90 g
- sóda na pečenie – 1,5 čajovej lyžičky
- prášok do pečiva – 1 lyžička
- kakaový prášok – 90 g
- dve vajcia
- krém s 10% obsahom tuku na impregnáciu koláča
Pre smotanu:
- kondenzované mlieko – 380 g
- plnotučné mlieko – 220 ml
- pšeničná múka – 135 g
- veľké vajcia – 2 ks
- maslo – 220 g
Na glazúru:
- čokoláda – 150 g
- smotana – 120 ml
Postup:
Na rozdiel od iných receptov, si na tortu „Spartacus“ pripravíme najskôr krém. Vajcia rozmiešame s múkou na jemno, potom pridáme mlieko a kondenzované mlieko, miešame pomocou šľahača a dajte ho na vodný kúpeľ. Zahrievajte hmotu, pokračujte v miešaní, až kým nie je zahustená, a potom ju odstráňte z tepla a nechajte ju úplne vychladnúť. Potom vložte do misy mäkké maslo s teplotou miestnosti a začnite miešať s mixérom do homogénnej hladkej štruktúry.
Ďalej pokračujeme v príprave torty „Spartacus“ a pripravíme si cesto na koláč. Zmiešajte v miske vajcia s cukrom, medom a mäkkým maslom a umiestnite na vodný kúpeľ. Počas 7 minút zahrievajte hmotu a za stáleho miešania pridáte sódu a zahrievajte ďalších sedem minút bez zastavenia miešania. Potom pridáme do zmesi múku, kakaového prášku a prášku do pečiva a vymiesime mäkké cesto v štruktúre ako plastelína. Spravíme z neho guľu dáme do tašky a na jednu hodinu ju vložíme do chladničky.
Zatiaľ čo sú ešte horúce, opatrne premiestňujte koláče na nový pergamen, potierajte okamžite ich povrch s krémom, vyhýbať sa okrajom, aby sa zabránilo nadmernému roztekaniu.
Rozdeľte krém na potrebný počet dielov a aplikujte každý z nich striedavo na pripravené koláče, okrem vrcholu. Nechajte produkt vychladnúť v chladničke niekoľko hodín.
Po tom, roztopte čokoládu, zamiešajte ju so smotanou, až kým nebude zmes hladká a pokryte koláč „Spartacus“ glazúrou. Dekorujeme dezert podľa vašich predstáv.
ZDROJ:webvinegret.ru