„Spartacus“ originálny recept, tento úžasný dezert vás prekvapí jemnosťou a ohromujúcou chuťou

Klasický koláč „Spartacus“ originálny recept

Na cesto:

  • múka – 325 g
  • maslo – 0,5 balíka
  • granulovaný cukor – 190 g
  • med – 90 g
  • sóda na pečenie – 1,5 čajovej lyžičky
  • prášok do pečiva – 1 lyžička
  • kakaový prášok – 90 g
  • dve vajcia
  • krém s 10% obsahom tuku na impregnáciu koláča

Pre smotanu:

  • kondenzované mlieko – 380 g
  • plnotučné mlieko – 220 ml
  • pšeničná múka – 135 g
  • veľké vajcia – 2 ks
  • maslo – 220 g

Na glazúru:

  • čokoláda – 150 g
  • smotana – 120 ml

Postup:

Na rozdiel od iných receptov, si na tortu „Spartacus“ pripravíme najskôr krém. Vajcia rozmiešame s múkou na jemno, potom pridáme mlieko a kondenzované mlieko, miešame pomocou šľahača a dajte ho na vodný kúpeľ. Zahrievajte hmotu, pokračujte v miešaní, až kým nie je zahustená, a potom ju odstráňte z tepla a nechajte ju úplne vychladnúť. Potom vložte do misy mäkké maslo s teplotou miestnosti a začnite miešať s mixérom do homogénnej hladkej štruktúry.

Ďalej pokračujeme v príprave torty „Spartacus“ a pripravíme si cesto na koláč. Zmiešajte v miske vajcia s cukrom, medom a mäkkým maslom a umiestnite na vodný kúpeľ. Počas 7 minút zahrievajte hmotu a za stáleho miešania pridáte sódu a zahrievajte ďalších sedem minút bez zastavenia miešania. Potom pridáme do zmesi múku, kakaového prášku a prášku do pečiva a vymiesime mäkké cesto v štruktúre ako plastelína. Spravíme z neho guľu dáme do tašky a na jednu hodinu ju vložíme do chladničky.

Po chvíli rozdelíme test na sedem- osem rovnakých súčastí a rozvaľkáme a dáme na pergamen na plech. Pečte koláče, kým nie sú pripravené na dobu troch až štyroch minút na predhriatej rúre na180 stupňov.

Zatiaľ čo sú ešte horúce, opatrne premiestňujte koláče na nový pergamen, potierajte okamžite ich povrch s krémom, vyhýbať sa okrajom, aby sa zabránilo nadmernému roztekaniu.

Rozdeľte krém na potrebný počet dielov a aplikujte každý z nich striedavo na pripravené koláče, okrem vrcholu. Nechajte produkt vychladnúť v chladničke niekoľko hodín.

Po tom, roztopte čokoládu, zamiešajte ju so smotanou, až kým nebude zmes hladká a pokryte koláč „Spartacus“ glazúrou. Dekorujeme dezert podľa vašich predstáv.

ZDROJ:webvinegret.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>