Urobila som si tento krém, pretože som tehotná a chcem, aby moja koža bola bez strií. Samozrejme, nie je s nimi nič zlé, ale rada by som sa im vyhla čo najviac. Takže potom, čo som sa inšpirovala a urobil veľa výskumov o zložkách, prišla som so svojim vlastným hydratačným krémom. Má krásnu textúru masla a preniká do kože pomerne rýchlo. Milujem aj esenciálne oleje, takže som pridala dva, ktoré boli pokladané za zdravé na pokožku a strie. To tiež vonia krásne.
Všetky zložky majú svoj vlastný účel. Najlepšie je vybrať vysokokvalitné zložky ako to, čo si na svoju pokožku absorbujete. Čím lepšia kvalita, tým lepšie. Takže v prípade olivového oleja použite extra panenský olivový olej, a nie olivový olej s nízkym stupňom alebo zmes. Pre éterické oleje používam DoTerru, ale tam sú aj iné skvelé značky. Uistite sa, že sú 100% čisté. Niektorí ľudia neodporúčajú používať esenciálne oleje počas tehotenstva, ale verím im, že môžu skutočne pomôcť.
Tento krém je vyrobený z kokosového oleja, bambuckého masla, olivového oleja, oleja zo silikónovej kosti, vitamínu E, levanduľových a kadidlových esenciálnych olejov. Tieto zložky sú vynikajúce na zabránenie strií a môžu sa nájsť online alebo vo väčšine obchodov so zdravou výživou.
Užite si to!
Krém na strie

- ½ šálky kokosového oleja
- ½ šálky bambuckeho masla
- ¼ šálky oleja zo šípkového oleja
- ¼ šálky extra panenského olivového oleja
- 2 lyžičky tekutého vitamínu E
- 1 šálka levanduľového esenciálneho oleja
- 1 čajová lyžička esenciálneho oleja z kadidla
- V malom hrnci, za nízkeho tepla, roztopte kokosový olej s bambuckým maslom.
- Vypnite teplo, pridajte zvyšné prísady. Zmiešajte s drevenou špachtľou, ktorú kombinujete.
- Preneste zmes oleja do misy. Vchladničke nechajte stuhnúť až do pevného stavu.
- Pomocou vidlice alebo šľahača roztiahnite pevnú časť, až kým nebude mäkká a nadýchaná. Uistite sa, že nemáte žiadne pevné časti.
- Premiestnite do čistej / sterilizovanej sklenenej nádoby. Majte vo svojej kúpeľni. Nie je potrebné chladenie.
- A môžete každý večer natierať.
ZDROJ:consciouscooking.com